Monday, May 31, 2010

Vi kan kalla det för dagen efter

Så här dagen efter esc (eftersom jag inte gått och lagt mej är det fortfarande söndag, och hör sen) har jag inte kunnat undvika att fundera lite på hur det hade gått om Salem Al Fakir hade tävlat för Sverige. Det hade säkert gått bättre för Sverige än vad det gjorde, jag är ganska övertygad om att vi skulle hamna topp 10 med hans låt, men jag kan också se en del potentiella nackdelar. Som det är nu är man ju rätt nöjd med Tysklands seger, det var den bästa låten och jag höll på den och så, men hade Salem tävlat för Sverige finns nog risken att man mest varit sur över att han inte vann. Och dessutom, kanske hade Sverige och Tyskland i ett sådant läge tagit massa poäng från varandra (jag misstänker lite att dom två låtarna skulle tilltala en liknande publik trots att dom är ganska olika) vilket skulle leda till att exempelvis Belgiens tråkchock, Turkiets skräprock eller något annat dåligt skulle vinna. Det hade varit rätt hemskt.
Med det inte sagt att jag inte hade velat se Salem i Oslo, han borde ju ha vunnit i Sverige, men det går uppenbarligen att se både för- och nackdelar i det mesta.

Börjar det inte, på tal om eurovision, förresten kännas som en rätt trist tradition att man så gott som varje år får rätt när man efter finalen i melodifestivalen säger att svenska folket valt fel låt och att vi kommer få pisk i eurovision? SVT borde lyssna på mej i fortsättningen. Jag tror jag sagt något annat år att jag och mina goda vänner Emma och Mickis (det är dom enda av mina vänner som både har god smak och gillar esc/mello, om nu någon skulle undra varför det var just dom två som nämndes) borde få enväldig makt att utse vinnaren, det håller jag fast vid. Fatta hur bra det skulle gå för Sverige i esc om det blev så, vi skulle ju bara skicka kanonlåtar. Undrar bara vart man ska vända sej för att sälja in det förslaget.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home