Sunday, May 15, 2011

Inte helt nöjd med resultatet

Azerbajdzjan alltså. Det var, oväntat är nog ordet jag söker. Jag kan väl inte säga att jag är särskilt nöjd med det resultatet, jag tycker mest det var anonymt och lite småtrist och jag har redan glömt hur låten går. Jag förstår nog fortfarande inte riktigt vad som händer faktiskt, gick den anonyma/ointressanta låten verkligen och vann? Men det kunde samtidigt vara värre, det kunde ha varit något av haverierna Moldavien eller Georgien. Mer chockerande, och upprörande för den delen, är att Italiens rövlåt kom tvåa. Hur sjutton gick det till egentligen?
Och Sverige? Tja, när det väl kom till kritan satt man ju, trots alla aversioner mot både låt och artist, där och var lite sur över uteblivna tolvor och att andra gick förbi och drog ifrån och sånt (allra mest såklart när Italien tog sej förbi med dom allra sist utdelade poängen) och kände hur pulsen ökade en aning när det i några minuter stod Sweden i toppen av tabellen. Men samtidigt är det ju lite jobbigt att just Eric Saade tog Sveriges bästa placering på rätt många år, nu blir vi väl aldrig av med honom liksom.

Annat som kan noteras ifrån finalen är att inget av dom bidrag jag höll lite på (framförallt Serbien, Irland och Tyskland) gick jättebra. Att mellanakten var väldigt konstig, inte pretentiöst konstig som mellanakter kan vara ibland utan bara konstig, en jeppe i rutig kostym som halvrappar på tyska, jättekonstigt. Att Lena fortfarande är minst lika het som förra året. Att det var omöjligt att inte bli åtminstone lite glad av Serbiens färgglada 60-talspastisch. Att programledarna (framförallt då Stefan Raab eller vad han heter) borde förbjudas från att försöka vara roliga i tv. Och inte minst att Maja Keuc fortfarande är ett väldigt roligt namn. Och säkert en hel del till som jag glömt nu men som jag kanske återkommer till när jag kommer på det.

Sammanfattningsvis: Jag är inte särskilt nöjd med resultatet men antagligen mer förvånad och oförstående än upprörd och besviken. Åtminstone om det är vinnaren vi pratar om, längre ned i resultatlistan finns helt klart både ett och annat att vara upprörd över.
Om ett år är det esc i Azerjagorkarintestavahelanamnet, då får vi se till att skicka något bra och ta hem det då.

Till sist kan sägas att Sverige kom trea idag. Imorgon är det final i hockey-vm. Vi vinner då istället.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home