Saturday, December 31, 2011

Kort summering av året

Om man helt kort skulle försöka sej på att summera året kanske innan det är dags att ge sej av.

2011 började med skolarbete, när året började var vi precis i slutfasen med uppsatsskrivandet. En bit in på året blev uppsatsen färdig och godkänd. CSN krånglade dock lite eftersom det blivit något fel när vi la upp uppsatsen i diva så att poängen inte hade registrerats i tid. Hävdar fortfarande bestämt att jag har rätt till pengar CSN nekat mej.
Sedan följde en vårtermin då jag läste Medie- och kommunikationsvetenskap på b-nivå. Det blev även lite av ett återvändande till campusstuderandet eftersom jag under föregående höst mest hade ägnat mej åt distanskurser. Våren flöt på bra, jag fick VG i alla delkurser utom en, dom jag läste med var trevliga och ämnet var intressant. Vårterminen avslutades också den med en uppsats. En uppsats som belönades med ett VG och där opponeringen gick utmärkt. Man kände att man hade gjort det några gånger och visste ungefär vad man skulle lufta fram.

Sedan följde en sommar med mindre vin i solen än vanligt då vädret dels var lite sisådär många gånger och dels eftersom jag hade lite pluggande jag behövde ta tag i. Pluggandet ledde sedan fram till en tenta i augusti och den tentan gick utmärkt. Ett VG även där. Det var skönt att få den tentan ur vägen eftersom jag haft den hängande ett tag. Efter sommaren, eller snarare i slutet av den, var dte dags att börja skolan igen. Hösttermin och första terminen på ett magisterprogram. Visst var det lite spännande den där första morgonen det går inte att neka till. Men det visade sej att den nya klassen bestod av kanonmänniskor och terminen har än så länge varit riktigt trevlig. En hel del att göra visserligen och visst har resorna till Nybro varit rätt dryga men det vi läst har varit intressant och utanför skolan har vi haft kul. Rörde till sej lite i mitten av terminen när utställningskursen plötsligt dök upp och ingen verkade ha någon koll på något överhuvudtaget, men det löste sej och sen har det rullat på bra även om det stundtals varit väldigt mycket samtidigt. I början av december åkte vi upp till Hultsfred och RockCity en sväng i samband med en redovisning. Det var kul att återse både byn och huset. Sen har december och jul och allt rullat på och nu sitter man här och försöker summera ett år igen.

Allt som allt har 2011 varit ett bra år. Det har haft sina toppar och dalar men överlag har det som sagt varit bra. Även popmässigt tycker jag det varit ett bra år även om besvikelsen över att jag missade Way Out West (och därmed Pulp) var, och fortfarande är, stor.
Med risk för att låta extremt gammal måste jag dock säga att det känns som att året gått sinnessjukt fort. Herregud, det var ju inte längesedan jag promenerade hem från en nyårsfest. Fast det kanske är ett tecken på att jag har haft ett bra och trevligt år, tiden går ju fort när man har roligt sägs det.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home