Saturday, October 27, 2012

Fin dag

Har varit en ganska bra födelsedag såhär långt. Gick ner en sväng på stan och köpte födelsedagspresent åt mig själv. Dessutom visade det sig att morsan och farsan hade satt in en tusenlapp på mitt konto (i syfte att köpa något trevligt för) så jag kunde shoppa loss rätt rejält. Kom hem med två dvd-boxar (första säsongen av Simpsons och en box med Band of Brothers och The Pacific), tre samlingsskivor och en bok. Tog en promenad ner till stan och det var typ perfekt promenad väder. Kanske 3-4 grader i luften men värmande sol och i stort sett ingen vind alls. Helt klart en av de bästa promenade jag haft på länge.

Dagen till ära blev det också lite extra god mat. Stekte på en fin köttbit, rörde ihop en trevlig sås och serverade ihop med champinjoner och ruccola som jag hade fräst i lite olja. Och så ett glas rödvin till det naturligtvis. Mycket gott. Sen blev det en kladdmuffins som jag bakade igår och en stor klick grädde till dessert. Smarrigt det också. Och så ska jag nog ta ett glas mousserande eller två framåt kvällen. Vanligtvis brukar jag ju dricka champagne när jag fyller år, men eftersom det betalar lite sådär att vara arbetslös akademiker tyckte jag det fick räcka med lite enklare mousserande i år.

Kanske låter tråkigt att fira sin födelsedag utan sällskap, men jag kan tycka att det är rätt skönt också. Visst, det hade varit roligt att hitta på något med vänner också, men jag kände att jag inte riktigt orkade dra igång och fixa något, utan en skön dag i största allmänhet med lite god mat och så kändes ganska lagom. Festande och samkväm får bli någon annan gång. Typ när det är popidyll nästa gång exempelvis.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home