Wednesday, November 07, 2012

Jäkla krångel

Har fortfarande inget internet hemma. Bredbandsuttagslagarsnubben som var där häromdan kom fram till att det var fel på nån grej i nån central (och att jag väljer det uttrycket visar väl vilken bra koll jag har på sånt). Det felet kunde han inte laga utan dte var upp till bredbandsbolaget att fixa. Så alltså, på eftermiddagen på förra veckans måndag ringde jag bredbandsbolagets support. Fick då rådet att testa en annan nätverkskabel och o mdet inte funkade var det säkert uttaget det var fel på, vilket låg på Kalmarhem att fixa. En vecka efter att felet uppstått dyker reparatören upp och kan inte laga det, utan skickar det vidare till bredbandsbolaget. Dagen efter rigner de upp och förhör sig om felet. Det läggs in som en felanmälan i deras system och någon ska dyka upp och laga det någon gång. Under tiden måste jag se till att datorn står på när jag inte hemma för att de ska kunna hitta den om de behöver göra någon sorts sökning (hmla tur med andra ord att det här inte hände under uppsatsarbetet i våras när jag behövde ta med mig datorn till biblioteket varje dag).

Det jag tänker är att, vore det inte enklare/bättre/smidigare/gå fortare om bredbandsbolaget hade fått fixa det redan från början? Att det inte var så att uttagen låg på Kalmarhem utan att alla fel som rörde internetanslutningen låg på bredbandsbolaget. Visst, har man en annan levereantör vore det ju märkligt. Men grejen är att alla i huset där jag bor har bredbandsbolaget, avgiften till dem är inbakad i hyran. Och eftersom de äger/sköter centralen i huset borde de gott kunna ha ansvar för uttag och sånt också. Då slipper man ju den extra väntetid som uppstår om det är något annat fel än vad som först antas. Men naturligtvis inte. Allt ska göras så omständligt och krångligt som möjligt.

För övrigt hade han som var och tittade på uttaget i fredags glömt att låsa dörren när han gick. Det känns inte helt toppen faktiskt. Nu är förvisso porten låst så man kommer inte in i huset som obehörig och jag kom hem rätt kort efter att han hade varit där så det hade ju kunnat vara värre. Men ändå, att glömma att låsa dörren är en rätt allvarlig grej. Alla kan göra misstag naturligtvis (och av den anledningen kommer jag nog inte lämna ett formellt klagomål), men man blir ju inte jätteglad när man kommer hem och upptäcker att dörren är olåst.

På tal om något helt annat tycker jag det är trevligt att Obama vann det där valet det varit så mycket liv kring på sistone. Och det är ungefär allt jag har att säga om det.

Och jag sitter alltså på skolan igen. För fjärde gången på en vecka. Vem hade kunnat tro att jag skulle återvända hit så ofta och så många gånger? Trodde nog ärligt talat att jag hade varit här för sista gången när jag var här och tittade på Wall of Fame i augusti/september. Och när jag var här i onsdags troddde jag ganska säkert att det var sist gången. Men så var det alltså inte.

Och för att tjata lite till om internetuppkopplingen är jag rätt sur över att det inte är lagat än. Det är ju liksom något som borde lagas så fort som möjligt. Visst, en internetuppkoppling kanske inte är skillnaden mellan liv och död. Men med tanke på hur mycket man använder internet till kan det få rätt grova konsekvenser att plötsligt bli utan det. Plus att man naturligtvis känner sig svårt handikappad och inte kan hänga med i flödet på samma sätt som man brukar, man blir mer avskärmad från världen på något sätt.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home