Saturday, July 06, 2013

Förnyelse och nostalgi

När jag satte mig här nu under kvällen fick jag upp ett meddelande om att mitt antivirusprogram gått ut och behövde förnyas. Så det var bara att sätta sig och förlänga prenumerationen ett år till. Lättare sagt än gjort kan man säga. Var betydlgit krångligare och tidsödande än jag mindes det. Men nu är det gjort i alla fall, som väl är. Dock tycker jag att det är rätt sneaky av Norton att automatisk förlänging inte är ett tillval man kan göra utan något man själv aktivt måste gå in och avaktivera. Visst kan jag se fördelarna med automatisk förlängning, men jag vill liksom ha koll på sånt själv och inte bara plötsligt en dag upptäcka att det dragits massa pengar automatiskt.

Dagen i övrigt vet jag inte riktigt vad jag ska säga om. Jag satt och bläddrade i fotoalbum en stund på eftermiddagen vilekt var trevligt. Lite trist faktiskt att fotoalbumsgrejen mer eller mindre försvunnit. Det är ändå något visst i att sitta och bläddra i ett riktigt, fysiskt album och kunna ta ur bilderna för att se vad som är skrivet på baksidan. Det blir liksom än annan grej än att sitta och bläddra digitalt. Samtidigt kan jag också gilla att det inte finns tio bilder av samma motiv (eller att den allra bästa bilden av ett motiv valts ut och sparats), utan det har gjorts någon form av värdering redan när bilden togs att det var värt att ta kort på, och blev kortet sen inte perfekt så är det så det är.
Tittade hur som helst på bilder från påsken 1992 fram till sommaren 2001. Det var intressant att både se utvecklingen genom åren, men också påminnas om alla de händelser som dokumenterats på bild men som man mer eller mindre glömt bort. Som skolavslutningen i andra klass, att det då serverades en tårta med vad vi trodde var maränger på, men att det sedan visade sig att det inte alls var maränger utan spritsad grädde. Eller olika utflykter, semesterresor och aktiviteter man varit på. Eller en hel massa triviala, vardagliga händelser som av en eller annan anledning hamnat på bild.
Ja, tittandet på gamla kort gjorde mig nostalgisk.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home