Tuesday, July 09, 2013

Slag i saken

Gjorde slag i saken i förmiddags och tingde och beställde tid för synundersökning. På torsdag ska jag dit. Blir spännande att se vad jag sen väljer för bågar. Lutar nog åt att det blir något liknande vad jag har nu, men iv får väl se vad jag kan hitta.

På eftermiddagen åkte vi iväg för att se om jag kunde få min dator fixad. Toppen av en hörlurskontakt sitter ju fast i hörlursuttaget, då vi åkte till ett lokalt datorföretag för att se om de kunde pilla loss den. Det kunde de inte. För att få ut den skulle de vara tvunga att skruva isär datorn, och det skulle i så fall kosta omkring 1500 spänn. Ett rätt orimligt pris om ni frågar mig. Så det slutade med att jag åkte därifrån med ett externt ljudkort istället. Det kostade ungefär en femtedel av vad det hade kostat att få datorn fixad. Har dock inte orkat installera det än (eftersom det är usb tycker man att det bara brode vara att plugga i och sen sätta i hörlurarna men så enkelt var det inte, måste installeras något från den medföljande cd:n och joxas) utan det tänkte jag göra i morgon.
Kan dock tycka att eftersom det, utifrån vad det lät på tjommen på datorföretaget, inte var helt ovanligt med saker som fastnade i hörlursuttaget borde finnas någon form av verktyg för att pilla ut sådant utan att behöva öppna datorn. Men tydligen inte, och åtminstone hade de i så fall inget sådant verktyg just där. Att de sen tar ohemult mycket betalt för att fixa en sådan liten grej som det ändå är är ju bara löjligt. Om inte annat är det ju förkastligt ur hållbarhetssynpunkt att det är nästan fem gånger så dyrt att få en grej fixad än vad det är att köpa en annan grej som i någon mening löser problemet. Men nog om det nu. Det löste sig ju ändå även om det inte var det sätt man trott/hoppats att det skulle lösa sig på.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home