Tuesday, September 10, 2013

Oroande tecken

Börjar bli rädd att min dator håller på att ge sig. I förmiddags slog jag som vanligt på datorn och ltä den starta upp medan jag borstade tänderna. Men när jag kom tillbaka hade den inte startat upp utan skärmen var svart med grå text. Datorn hade påbörjat någon form av diskkontroll. Den var färdig till 61% på steg två av tre, så jaja, tänkte jag, det är väl bara att vänta. Så jag väntade. Och väntade. Och diskade. Och gick till affären. När det hade gått över en timme och den fortfarande var färdig till 61% på steg två av tre stängde jag av datorn med knappen och startade om. Då ville datorn igen göra den där kontrollen, men då hann jag avbryta kontrollen innan den hann börja. Jag hade ju liksom saker jag behövde anvädna datorn till. Och nu när jag slog på ville den fortfarande göra samma diskkontroll. Vilket man nog egentligen borde låta den göra, men det får bli någon gång när jag har lite mer tid. Även om jag naturlgitvis inser att man antagligen borde låta den göra den där kontrollen ganska omedelbart så att eventuella fel kan rättas till innan det går åt skogen.
Men inte nog med det. Efter det första strulet kände jag att den nog var bäst att plugga i den externa hårddisken och kopiera över viktiga filer dit, för säkerhets skull liksom. Upptäckte då att det plötsligt fanns (ganska mycket) mindre ledigt utrymme på datorns hårddisk än det gjort tidigare, och det utan att jag sparat mer än något enstaka worddokument sedan jag kollade sist. Så två oroande tecken alltså. Men vi får hoppas att det inte är nåt utan att datorn fortsätter att fungera. Har liksom inte riktigt råd att varken lämna in datorn på reparation eller att köpa en ny dator just nu.

Men bra hur som helst att jag har den där externa hårddisken. Då blir man ju ändå en aning mindre nojig för ett eventuellt datorhaveri än man hade blivit annars. Man vet liksom att skulle det gå åt helvete så finns ändå de flesta dokument, låtar, bilder och annat som man behöver och/eller vill ha kvar där.

Dagen i övrigt har varit lugn men trevlig. För ovanlgithetens skull har jag inte tillbringat någon tid på uteplatsen (har varit ganska molningt idag nämligen). Men jag har uppenbarligen klarat mig fint ändå.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home