Monday, September 02, 2013

Händelserik dag

Besiktningen av lägenheten imorse gick bra. Det var visserligen rätt väntat att de inte skulle hitta något att anmärka på, men gött ändå ju. Och ja, det är väl det som finns att säga om det. Resten av dagen har jag faktiskt haft en del att göra. Gick och handlade på förmiddan, och sen fick jag ett ryck och gick igenom en gammal byrålåda. Hittade mycket kul i den där lådan. Teckningar från mellanstadiet exempelvis, och både ett matteprov och ett geografiprov från samma tid. Det var väldigt roligt att se faktiskt. Särskilt geografiprovet var festligt, där fanns exempelvis frågan "beskriv Norges landskap" (svar: mycket fjäll och fjordar), följd av "Varför finns det så mycket färjor i Norge?" (svar: för att det finns så mycket fjordar). Men dne sistnämnda är ju annars en ganska briljant fråga. Det finns så många plan i den på något sätt.

Nåväl. Ägnade en stund på eftermiddan åt att se den strålande matinéfilmen En sjöman i frack. Har sett den förut, men den är hemskt bra så det är alltid kul att se om den. Strålande eftermiddagstidsfördriv. Efter filmen tog jag en promenad ner till stan. Tänkte att jag skulle se om jag kunde hitta någon bra bok på bokhandeln. Det gjorde jag. Hade tänkt köpa en eller möjligtvis två, men det slutade med att jag inte kunde bestämma mig så jag gick därifrån med tre. Dock gjorde jag bort mig lite. När jag skulle betala undrade killen i kassan om jag hade sett att de hade erbjudandet köp fyra pocketböcker betala för tre. Det hade jag ingen aning om, och det är ju ett strålande erbjudande, men jag min dumme fan hör mig själv säga "ja, fast jag ska bara ha tre idag". Varför sa jag så? Det sjävlklara svaret hade ju varit "oj, nej det hade jag ingen aning om" och sen gått och valt en bok till. Men det gick tydligen inte. Så där gick jag miste om en gratis bok, jag som älskar gratis. Förstår fortfarande inte vad som hände. Korkat var det hur som helst. Får väl skylla på att jag var uppe tidigt imorse och hade en promenad ner till stan i benen eller nåt.

På vägen hem från stan var det någon i en bil som körde förbi som tutade och vinkade. Men jag hann inte se vem det var. Störigt att jag inte såg det, nu kommer jag ju gå och grubbla på vem det kan ha varit i flera dar.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home