Monday, February 22, 2016

Ännu fler svordomar

Bofors - Tingsryd 2-4 (2-1, 0-0, 0-3)

Frustrerande match. Fruktansvärt frustrerande rentav. Total BIK-dominans. 30-17 i skott, 62-38 i puckinnehav, 51-16 i tekningar. Ändå, 2-4 på resultattavlan. Det går emot nu.

Tingsryd är nog annars säsongens stora gåta. Eller snarare är det deras placering i tabelltoppen som är en gåta. De två matcher jag sett dem har de faktiskt varit ganska dåliga. BIK har varit det klart bättre laget och fullkomligt ägt matcherna. Tingsryd har överhuvudtaget inte haft något anfallsspel att tala om, knappt ens ett enda anfall. Hur ett lag som inte har något anfallsspel kan ligga i toppen är en gåta. Och jag begriper fortfarande inte hur ett lag som på de två matcher jag sett dem inte skapat en enda målchans, knappt ens haft ett enda vettigt anfall ändå kunnat göra nio mål och ta sex poäng av sex möjliga. det är obegripligt. Fullkomligt obegripligt.

Men BIK skulle behöva vinna de matcher som är kvar nu. Inte bara för att få en extra hemmamatch och bonuspoäng med sig i slutspelsserien utan framförallt för att kunna komma dit med en positiv trend och med vinden i ryggen. Spelmässigt har det egentligen inte varit dåligt på slutet, stundtals  riktigt bra (som idag, det var individuella misstag som ledde till åtminstone tre av Tingsryds mål), men det har grinat emot och marginalerna har gått åt fel håll. Det känns trist. För även om det blivit en poängmässig svacka har det rent spelmässigt inte känts som den årliga vårsvackan i år. Men fortsätter de bara spela bra ska väl puckarna och poängen trilla in till slut.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home