Monday, July 25, 2016

Avbrott

Har varit lite tyst här ett tag. Det har en helt naturlig förklaring. Det har varit fel på internetuppkopplingen här under helgen. Blev ett avbrott någon gång i fredags kväll och först imorse fungerade internet igen. Drabbade större delen av stan tydligen lite beroende på operatör. Att ett sådant avbrott uppstår och blir så långvarigt kan man såklart ha synpunkter på, själv tycker jag exempelvis att det med tanke på vilken grundläggande infrastruktur bredbandsnätet är idag borde finnas redundans i systemen så att längre avbrott kan undvikas, men nu var det som det var. Fett irriterande och jag förväntar mig allra minst ett skäligt avdrag på nästa faktura.

Har väl dock inte hänt så särskilt mycket i helgen. Eftersom det varit varmt har jag mest suttit på balkongen. I lördags blev det rentav så att jag satte mig där även under kvällen när jag ändå inte kunde kvällssurfa, slutade med att jag blev kvar där ute fram till typ två eller något sådant. Det var inte helt oangenämt.

Tandläkarbesöket i fredags gick för övrigt bra. Det såg bra ut tyckte hon, och så blev det en rengöring och sedan gick jag därifrån drygt 800 fattigare. Har sagt det förut men säger det igen, dra tillbaka några jobbskatte avdrag, skrota rut och rot, återinför förmögenhetsskatt och lägg pengarna på att sänk priserna i tandvården. Det är orimligt dyrt att gå till tandläkaren.
När jag ändå var på stan passade jag på att kila in på Spongs och köpa på mig några böcker. Så nu har jag läsning för ett par, tre veckor framöver i alla fall. Kanske mer för jag köpte bland annat Hans Falladas jättetjocka (980 sidor med bibelliten text) Varg bland vargar. Har läst ett par andra böcker av honom som jag tyckte var jäkligt bra så jag ser framemot att läsa den, även om det nog kommer ta några dagar att ta sig igenom den. Men det är egentligen bara bra, för då har man ju att göra ett tag. Och ska man ändå läsa en tjock bok kan man ju läsa en som är väldigt tjock. Ska man göra något ska man göra det ordentligt osv.

Men ja, eftersom det här är första kvällen sedan i torsdags jag sitter här har jag en del att ta ikapp. På återhörande.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home