Tuesday, September 27, 2016

Matiné mm

Tittade på dagens matiné. Flickornas Alfred från 1935. Tycker nog att den var sådär. Den verkade inte helt och fullt kunna bestämma sig om den ville vara rolig eller allvarlig. Därtill var den lite rörigt berättad. Men helt okej att lägga 85 minuter på en måndagseftermiddag.
Såväl före som efter filmen blev det lite balkonghäng. Det var varken görvarmt eller supersoligt (det mesta av tiden låg solen bakom vad man brukar kalla höga tunna moln), men ändå ganska skönt. I alla fall om man hade en tröja på sig. Särskilt stunden efter filmen då solen sken lite mer var det gött att stå där ute. Säsongen är ju snart slut så man får passa på när det går.
Kvällen har sedan följt mönstret för en ganska vanlig lugn kväll. Vilket i princip innebär att jag befunnit mig i soffan och att tv:n stått på. Putsat glasögonen har jag i och för sig gjort också. Fett tråkigt att putsa glasögon, men det behöver ju göras emellanåt.
Vad som händer imorgon vet jag ännu inte. Men jag hoppas att det händer något spännande eller upplyftande. Fast det hoppas man väl kanske alltid iofs.

Förresten har jag fått idé och inspiration till ännu en roman. Visserligen är det enda som just nu existerar av det utanför huvudet korta anteckningar av olika slag, men jag hoppas få tillfälle att börja skriva på allvar inom en hyfsat snar framtid. Känslan är att när jag väl sätter mig och kommer mig för med att börja kan det gå ganska fort. Inte minst för att jag har ganska mycket av händelseförlopp och dylikt hyfsat klart för mig i huvudet. Men trots det återstår så klart att se om den känslan stämmer. I de tidigare nämnda anteckningarna finns dock både den första och sista meningen redan klara, så allt som återstår är egentligen att få till det som ska hända däremellan.

Och jäklar vad klockan har dragit iväg nu.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home