Sunday, August 06, 2017

En andra festivalrapport

Nu är inte sommaren 2017 åskfri längre. Tyvärr. Blev väckt av att det brakade till vid sjutiden imorse. Inte särskitl kraftfullt, men kom några muller och sedan några till någon timmer eller så senare (när jag precis höll på att somna om naturligtvis). Fast man får väl vara glad att det inte brakade loss i går kväll. Men det var inte det jag skulle skriva om utan över till det relevanta, gårdagens festivalkväll.

Såg inte allt som jag hade tänkt på förhand. Såg Kristian Anttila och Good Harvest, men när Frej spelade valde vi att dricka öl istället, och när Teddybears (kan folk sluta uttala det Teddybeers?) körde sitt DJ-set hade det börjat mer eller mindre spöregna så då hängde vi kvar uppe på kupolen istället. Det var vi inte ensamma om. Var mycket folk där, och de gånger man behövde köpa sig en öl tog det sin lilla tid att tränga sig fram till baren om man säger så. Uppehöll oss inte heller på dansgolvet. Var inte riktigt vår typ av musik om man säger så. Tycker att de kunde kört en pop- eller indiekväll istället. Det hade känts lite mer festivaligt, och det är ju inte direkt så att dansgolvet blir tommare om man spelar, säg, Ramlar än något generiskt och påfrestande edm-dunk. Om festivalen återkommer nästa år anmäler jag mig helt ödmjukt som frivillig att ratta en sådan kväll. Kanske skulle det rentav gå att branda som typ indiekväll med Klubb Perfektion?
Hur som helst hängde vi istället i lobbyn och i den mån vädret tillät på utedäcket. Drack ett par öl och snackade om ditt och datt. Trevlig kväll.

Så, några korta tankar/kommentarer om det jag såg, i den ordning jag såg det.

Kristian Anttila: Bjöd på en akustisk spelning som kändes härligt dekadent och lös i kanterna, men framförallt var väldigt rolig. Underhållande och bra, med en känsla av att vad som helst kunde hända.

Good Harvest: Fin stämsång i lite americana/folk-facket. En liten polska mitt i allt. Stämningsfullt, fint och, som bandet själva uttryckte det, mysigt. En härlig stund medan mörkret började falla utanför fönstren. Lite synd bara att publiken framför scenen inte var större (de flesta som var där satt runt kanterna), men det fick det samtidigt att kännas mer speciellt för oss som var där.
Sa hej till bandet efteråt och tackade helt kort för konserten. De var väldigt trevliga.


Ska man säga några sammanfattande ord om festivalen så är det väldigt kul att de var tillbaka här i stan. Och att det dessutom är gratis är ju bara sjukt jävla grymt. Vore kul om festivalen återkommer även nästa år. Fast det bästa är nog att utgå ifrån att den inte gör det utan att de då återgår till att köra i Örebro istället, så får man se det som en positiv överraskning om de kommer hit.
Rent generellt kändes det som att festivalen var bra och lyckad. Jag hade gärna sett Little Jinder på en senare tid, men annars har jag inget jag kan anmärka på med arrangemanget. Skulle väl vara det ovan då om DJ:n och musikvalet på Kupolen när natten skulle festas ut. Gillade som fan att de använde Kupolen som scen. Var ju inne på det redan igår att det blev nära och intimt och härligt. Riktigt skön stämning mellan publik och band på alla spelningar jag såg där. Bra konsertlokal överhuvudtaget faktiskt. Skulle festivalen återkomma här i stan hoppas jag att de fortsätter använda den scenen. När området ligger där det gör och den scenen ändå finns där vore det ju dumt att inte göra det.
Allt jag såg var bra, men det jag kommer minnas mest är nog INVSN:s mäktiga urladdning i fredags. Det var fruktansvärt bra.
Till sist och sammanfattningsvis är jag supernöjd med festivalen. Så jäkla gött bara att vara i festivalmiljö igen och att kunna gå och se ett helt gäng grymma spelningar på bara ett par dagar. Det är inte ofta man får möjlighet till det i den här stan annars. All cred till Lagerstam för att han bjuder på det.

PS. Träffade för övrigt nästan inga bekanta alls, är det ett tecken på att man börjar bli gammal?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home