Långkok och biffar
Matlagningsveckan fortsatte idag. Blev både ett långkok och en omgång champinjonbiffar. Båda blev bra, dock kommer jag nog använda mer champinjoner än vad som stod i receptet nästa gång jag gör biffarna. Nu kändes det som att det blev lite för lite i förhållande till coucous och bönor.
Semlor har jag också ätit såklart (trots att det känns lite väl mainstream att äta det just idag), fast det gjorde jag inte egna. Och ja, semlor i plural. Exakt hur många säger jag inte, men fler än en. En av dem tyckte jag dock det var lite uschligt med grädde på, så där tog jag helt fräckt beslutet att vispa grädden som blev över efter gårdagens creme brulee för att lägga på lite extra.
Vad det blir för matlagning imorgon återstår att se. Inte säkert att det blir något alls iofs. Tänkte nog att jag ska äta av grytan jag kokade idag till middag imorgon, så vi får väl se om orken och inspirationen för att slänga ihop något för så att säga framtida bruk finns där. Får visa sig.
Annars har jag ett par ägg i kylen så kanske pocherar dem eller testar att göra cloud eggs bara för sakens skull. Fast det senare känns kanske lite för 2017?
Semlor har jag också ätit såklart (trots att det känns lite väl mainstream att äta det just idag), fast det gjorde jag inte egna. Och ja, semlor i plural. Exakt hur många säger jag inte, men fler än en. En av dem tyckte jag dock det var lite uschligt med grädde på, så där tog jag helt fräckt beslutet att vispa grädden som blev över efter gårdagens creme brulee för att lägga på lite extra.
Vad det blir för matlagning imorgon återstår att se. Inte säkert att det blir något alls iofs. Tänkte nog att jag ska äta av grytan jag kokade idag till middag imorgon, så vi får väl se om orken och inspirationen för att slänga ihop något för så att säga framtida bruk finns där. Får visa sig.
Annars har jag ett par ägg i kylen så kanske pocherar dem eller testar att göra cloud eggs bara för sakens skull. Fast det senare känns kanske lite för 2017?
0 Comments:
Post a Comment
<< Home