Monday, September 23, 2019

Hemmaseger!

Bofors - Kristianstad 5-3 (2-1, 0-1, 3-1)

Skön och härlig seger. Alltid gött att vinna, och alltid skönt att vinna hemmapremiären. Matchen i sig var väl dock ingen höjdare. BIK var bra halva första, och större delen av tredje perioden. Däremellan var det lite sisådär ärligt talat. Särskilt spelet i egen zon lämnade en del i övrigt att önska, och stundtals kändes det lite för svårt att överhuvudtaget komma ur zon. Sedan kändes Kristianstads 5-3-mål rätt onödigt. BIK hade bara minuten tidigare gjort 5-2 i tom bur och slagit spiken i kistan, spelade power play, tappade pucken och fick ett frilägesliknande läge emot sig som det blev mål på. Det kändes onödigt som sagt. Men utöver den fadäsen tycker jag att PP-spelet överlag kändes ganska bra. Bra utdelning där också (40%). Så det känns positivt. Det och att det blev tre poäng trots att spelet inte kändes lysande.
Ful pott nu efter två matcher, som enda lag i serien. Ändå är känslan att man känner sig lite osäker på var BIK egentligen står. Men nåväl, ikväll får vi fokusera på att glädjas åt segern. Riktigt härligt att få stå där på läktaren och applådera en seger igen. Det hoppas vi händer många gånger under säsongen.