Saturday, October 05, 2019

Höströjning på balkongen

Haft en lugn och på det hela taget trevlig lördag. Plockade ner getingskrämman från balkongen. Tyckte inte den behöver hänga där över vintern, och nu lär det ju ändå inte vara så mycket getingar att skrämma bort. Dessutom lär det inte bli särskilt mycket mer balkonghäng, så skulle det mot förmodan dyka upp en geting på balkongen finns inget större behov av att skrämma bort den. Om getingskrämman fungerat? Det är ju svårt att säga eftersom jag inte vet hur mycket getingar det hade varit där utan den, och dessutom har jag suttit jämförelsevis lite ute på balkongen den här sommaren. Men visst, jag upplever nog att det varit förhållandevis få getingbesök de gånger jag suttit där ute.

Råkade även göra ett ofrivilligt besök på marken när jag gick ner till stan. Det har ju hänt förut, så det börjar väl nästan bli tradition. Hade jag vetat om att det var marken idag hade jag nog gått ner på stan igår istället. Nu blev jag inte jätteglad när jag insåg att jag skulle behöva kryssa mig igenom folksamlingen längs Kungsvägen. Dock blev det inte riktigt samma chock som vanligt. Jag började ana det redan när jag var på väg mot stan och tyckte det var ovanligt mycket folk ute, påfallande många bärandes sådana där tunna plastkassar. Då kom jag på att det är försa lördagen i oktober och är det inte då det brukar vara...? Och jo, det var det.
Men jaja, med risk för att låta gammal är det väl bra att det händer något i stan. Får erkänna att jag av rent nostalgiska skäl blev lite sugen att köpa en ask kokostoppar, men jag avstod. I och med att jag för tillfället inte har någon inkomst tyckte jag det var bättre att spara pengarna. De där kokostopparna vill jag minnas brukar kunna vara rätt dyra. Går då hellre till puben och dricker ett glas punsch någon gång.

Nu ska jag surfa ett tag, sedan går jag och lägger mig. Imorgon är det söndag.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home