Sunday, September 29, 2019

Sura marginaler!

Bofors - Timrå 2-3 str (1-1, 0-0, 1-1, 0-0, 0-1)

Man brukar prata om små marginaler, men idag var det nästan löjligt. Vi hade knappt en enda marginal på vår sida under hela matchen. Fick en straff i första perioden. Den gick i stolpen. Under straffläggningen två straffar till i exakt samma jävla stolpe. I en annan situation vad som från läktaren såg ut som ett givet mål, i stolpen (dock en annan stolpe den gången). Returen som slogs mot i princip öppet mål stoppades på något jäkla vänster på mållinjen, av målvaktens huvud. Flera andra utmärka chanser som gick precis utanför eller där pucken studsade till i sista hundradelen eller vad allt det nu var. Ett läge där vi hade rejält tryck gick klubban av just när backen skulle skjuta. Timrå vänder spelet, gör mål i den följande sekvensen. Just det visserligen bortdömt (det var väl den enda marginal vi hade med oss ikväll), men ändå signifikativt för matchen. Timrås första mål i ett PP på grund av en väldigt oturligt puck out. Timrås andra stolpe in. Just den stolpe BIK träffat när det såg ut som ett givet mål. Ni hör ju.

Som helhet skapade BIK chanser för att avgöra under såväl ordinarie tid som under sudden. Borde nog gjort det egentligen, särskilt när man fick spela större delen av sudden med en man mer. Men så var det ju det där med marginalerna.
Men helt okej spel, vilket på sitt sätt ändå känns en smula betryggande då jag inför matchen kände mig lite orolig. För det är ju ändå så att även om vi inför ikväll hade vunnit tre av fyra är ju de tre lag vi besegrat på förhand tippade bottenlag, och när vi mötte ett lag tippat i tabellens mittskikt blev det en klar förlust. Det gjorde ju att man kände sig osäker på var vi egentligen stod, även om poängen trillat in under inledningen. På så sätt känns det betryggande att vi ändå visade upp ett mint lika bra spel som Timrå, som ju av de flesta tippats vara med och slåss om de absoluta topplaceringarna i serien. Så som helhet är jag missnöjd med resultatet och lätt grinig över de där marginalerna som hela tiden gick emot, men samtidigt hyfsat nöjd med det spel som visades upp. Det känns ändå som att vi är på rätt väg och har något bra på gång.

Fast hade jag inte som princip varit emot kollektiv bestraffning hade det onekligen varit lockande att gå ut och sparka på lite stolpar...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home