Saturday, September 28, 2019

Skön seger!

Bofors - Tingsryd 5-3 (0-0, 3-0, 2-3)

Överlag en bra och stabil insats av BIK. Blev visserligen onödigt spännande på slutet när ett halvbilligt mål och en straff Juel nog själv tycker att han borde tagit förvandlade säkra 4-1 till 4-3. Sedan spelade dock BIK ett riktigt bra fem mot sex, släppte inte till något alls egentligen och petade in femman i öppen kasse. Härligt.
Annars kändes BIK överlag som det klart bättre laget. Särskilt i andra perioden. Då var det snudd på klasskillnad. Kul och skönt att Foppa fick göra mål, viktigt att han kommer igång med produktionen. Överlag faktiskt en ganska trevlig match att titta på. Man är ju van att Tingsryd mest spelar defensivt och spelvänder, men den här gången kändes det som att båda lagen ville spela och vara konstruktiva. Ganska snäll match också, tror inte det blev mer än en utvisning åt vardera håll, plus då den där straffen som vid första anblick från läktaren kändes billig, men som med tanke på hur domaren var placerad nog ändå var korrekt.
Just den straffen tror jag som sagt att Juel nog inte är helt nöjd med att han släppte in, och Tingryds tvåa såg inte otagbart ut (men där kan han ha varit skymd), men på det hela taget tycker jag att han gjorde en stark allsvensk debut. Kan bli grymt bra med några fler allsvenska matcher under bältet.

PS. Var ute och roade och berusade mig igår kväll, därav att jag skriver detta först nu.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home