Sunday, March 14, 2021

Göttish!

Bofors - Modo 4-0 (1-0, 2-0, 1-0)

Och med det var grundserien färdigspelad. It's been a wild ride. Skönt resultat att ta med sig in i ett slutspel, och skönt att vi lyckades knipa den där andraplatsen. Kul att ha knäppt alla som inför säsongen var övertygade om att Björklöven och Timrå skulle segla iväg och leka hem det här på näsan. Timrå har väl i och för sig seglat iväg, men därefter kom vi. Många fina prestationer i BIK under säsongen, men det som sticker ut rent statistiskt är såklart Björkas seger i skytteligan och att Juel höll flest nollor av alla målvakter i ligan. Nio stycken blev det totalt, det är riktigt, riktigt fina siffror. Känslan inför slutspelet är god. Ska bli spännande att se vilka vi får möta i kvarten. Skulle bli förvånad om man väljer Västervik (dem har vi ju haft svårt för under säsongen), men i övrigt känns det väldigt öppet och som att man skulle kunna välja i princip vilket som helst av lagen som kan bli aktuella.

Sammanfatta säsongen får vi göra när slutspelet är avslutat och allt är sagt och gjort, men ska man säga några ord om grundserien så känns det som att serien gått väldigt fort i år. Kanske är det en följd av att man inte varit där och tittat. Annars är det väl det som kännetecknat just den här säsongens grundserie, att man inte sett något. En match har jag sett, när jag hade fått ett besök i restaurangen i födelsedagspresent, i övrigt har jag inte sett en sekund (om vi inte räknat highlightsklippen, och det gör vi inte).

Hur som helst, gött med seger ikväll. Starkt att med vetskapen att man behövde ta minst en poäng för att säkre andraplatsen kunde gå ut och bärga en så till synes stabil och säker seger. Det lovar gott.

Vill minnas att jag när det gick småtungt i höstas efter någon match lätt kritiskt skrev att med den trupp vi har borde vi vara med och slåss i toppen snarare än att harva i mitten. Så blev det uppenbarligen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home