Friday, September 03, 2021

Saktfärdighet förstörde kväll

Trodde jag skulle få de där skivorna idag. Jag borde ha fått dem idag, skulle ha fått dem. Men så blev det icke. Brevet (varför man nu kallar det så när det i allt väsentligt är ett paket) var för stort för brevlådan och kunde inte delas ut. Väntat. Men tror ni det kommit någon avisering om att det finns att hämta på konsum? Well, tror du det så tror du fel.

Brevbäraren var här strax efter tio imorse. På alla de timmar som gått sedan dess har Postnord alltså inte lyckats leverera brevet (paketet) till Konsum, som ligger 50 meter härifrån. Jag hade sett fram emot att få skivorna, tänkte att det skulle bli perfekt nu till helgen, såg framför mig en vin- och musikkväll. Av det blev det intet. Postnords saktfärdighet förstörde min kväll.

Nu är väl risken att jag inte får skivorna förrän på måndag. Är rätt irriterad. Förstår inte att det ska vara så svårt att bygga ett system där försändelser som är uppenbart för stora för brevlådorna sorteras ut och körs direkt till utlämningsställena istället för att det ska ta flera timmar extra (eller i det här fallet ännu mer) att få sin post. En väldigt enkel lösning vore väl att brevbärarna, som rimligtvis är bekanta med brevlådorna och brevinkasten längs rundorna, samlar ihop allt som de bedömer är för stort i en säck som de lämnar av när de ändå passerar utlämningsstället. Det finns säkert något som gör att just det lösningen inte skulle fungerar, men på ett företag vars uppgift det är att distribuera brev och paket borde det finnas någon som kan klura ut en fungerande lösning.


Min dag i övrigt? Inte alls särskilt spektakulär. Jobbade. Sedan tog jag helg.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home