Sunday, November 28, 2021

Toppen!

Bofors - Almtuna 4-1 (1-1, 2-0 1-0)

Helt okej match av BIK. Riktigt bra snurr i anfallszon periodvis, man var det ganska klart bättre lager och i slutändan blev det en komfortabel om än inte sprakande seger. Almtuna kändes ärligt talat ganska bleka - visserligen mycket möjligt för att BIK fick dem att se bleka ut - och stundtals rentav trötta. De hade dock ett och annat läge, satte en puck i ribban på slutet, så helt ofarliga var de inte även om BIK spelmässigt var klart bättre. Hade varit intressant att se statistiken för puckinnehav och tid i anfallszon, gissar att BIK hade rätt överlägsna siffror där. Anmärkningsvärt för övrigt att det inte dömdes ut en enda utvisning under matchen. Har jag nog aldrig varit med om förut. Brukar ju alltid bli någon oturlig tripping eller så annars.

Det mest minnesvärda under matchen hände dock precis när BIK gjort 3-1. Då hördes plötsligt en röst i högtalarna som sade att en brand brutit ut i byggnaden och att alla skulle utrymma. Så det var bara att knalla ner från läktaren och ta sig ut genom nödutgången på långsidan. Ett falsklarm vad det verkar, och efter en inte särskilt lång stund fick man gå in igen. Bättre med ett larm för mycket än ett för lite antar jag. Och tur att det hände en sådan här match, en söndagseftermiddag med jämförelsevis glesa läktare. Nu gick både utrymningen och återvändandet lugnt, smidigt och enkelt. En laddad derbymatch en fredagskväll med 3-4000 på läktaren hade det nog kunnat bli en aning mindre välordnat om man uttrycker det så.

Men nu har man varit med om en utrymning också. Det var en ny erfarenhet. Intressant på sitt sätt. Bra för arrangörerna att få testa rutinerna antar jag.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home