Sunday, July 24, 2022

Slitsammare lördag än planerat

Stillsam och relativt trivsam söndag. Inte gjort så mycket, men det är ju gött det också. Igår var dock inte särskilt stillsamt. Hade tänkt ha en riktig filmdag när det var sagt att det skulle vara mulet och svalt hela dagen, den planen sprack ju dock när det istället blev att röja i farmors lägenhet större delen av dagen. Tömma massa skåp, se om det var något man ville ha, gå igenom foton och papper och jox i ett par lådor. Det var så jäkla mycket grejer, och när man trodde man var så gott som klar dök det upp ett nytt skåp. Fyllde fyra flyttkartonger med bara textil (dukar, gardiner, grytlappar, frotté mm) som ska skänkas till flyktingar, ytterligare en flyttkartong med andra grejer. Det var ett jäkla jobb. Utöver de två serviser, de ölglas och den skulptur som är sagt sedan tidigare att jag ska ha hittade jag lite smått och gott. Ett par tomtar, några äldre mynt, en del kul papper och bilder, riktigt schyssta grogglas, konjakskupor i mindre modell och lite annat, och så pärmar med kakrecept som jag ska gå igenom och se om jag hittar några recept jag vill ha. Icke att förglömma även en jäkligt schysst grej, typ en skål, som någon äldre släkting fått på silverbröllopsdagen 1924(!). Vet inte exakt vilka släktingar dock så det måste jag fråga farmor om hon vet. Har en servis kvar att hämta hem, så får väl se när jag kilar upp för att hämta den om jag hittar något mer jag känner att jag vill ha. Var liksom rätt rörigt igår.

Var ett jäkla jobb hur som helst, var helt slut när jag kom hem och hade käkat. Sedan belönade jag mig med att knalla ner till puben och dricka en punsch, så har väl inte varit görpigg idag heller. Men får det väl vara värt.

Återstår bara att lista ut vart sjutton jag ska få plats med allt jag fick med mig. Just nu ligger mycket i flyttkartonger i köket. Kommer nog behöva möblera om lite i köksskåpen för att få in allt. Glasen går nog att lösa, men blir värre med serviserna. Nåväl, det får lösa sig. På något vis.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home