Friday, December 08, 2006

Oves julkalender

Jag gillar inte Oves julkalender (ett program på CTV). Det är liksom en gubbe (antagligen Ove själv) som tar på sej olika lösnäsor och spelar någon sorts enmansbarnteater. Nästan alltid handlar det om troll och tomtenissar och sånt där (trollen är så klart onda och korkade) och väldigt ofta har själv historien (det är olika i varje avsnitt) någonting med en skatt eller en trollformel elelr en trollbok att göra. Ibland anvädner han dock kasperdockor istället för lösnäsor men då är dte Ove som gör alla röster själv (fast alla röster låter ungefär likadant), men även då handalr historien oftast om skatter och trollformler och sånt.
Och jag frågar mej alltid, tror verkligen barnen på det här? Är dom verkligen så korkade så dom inte ser att det är samma person som spelar alla roller (fast med olika näsor och mössor)?
Hur som helst så är det inte särskilt bra och sensmoralen är alltid att det är den som är snäll och god och som tycker att alla andra är "knasbullar" som vinner och som får skatten (visserligen tycker alla hans karaktärer att alla andra är knasbullar men särskilt understryker dom goda karaktärerna att dom onda och elaka trollen är knasbullar).
På ett sätt tycker jag äve natt den där Ove är lite läskig. Jag menar på något sätt ger kombinationen av mustasch, någon sorts tomtenissekostym och en lösnäsa där man tydligt ser snodden som den sitter runt huvudet med lite småläskiga vibbar.

Men ja ja vill ni uppleva en rolig julkalender ska ni istället kolla in oioioi.se, visserligen lite åt ordvitshållet men av någon konstig anledning funakr det ändå.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home