Sunday, May 13, 2007

ESC (Fuck öst eller nått)

Det blev som synes ganska sent men här kommer nu mina kommentarer angående resutlat och så vidare för esc.

Till att börja med måste jag påpeka att jag inet tipapde helt fel ändå, lyckades ju tippa in tre av dom som kom topp fem åtminstoen (med vitryssland precis utanför topp fem dessutom). Fast samtidigt tuppade jag grovt fel i och emd The Arks något misslyckade placering samt att jag trodde Lettland skulle haman högre upp.
Men jag måste säga att jag är besviken, mycket besviken. Trodde verkligen på The Ark i år, dom hade ju helt klart finalens bästa låt. Men vi förlorade tyvärr på att låten kräver ett par lyssnignar innan man förstår hur bra den är, jag tyckte ju inte heller att den var jättebra första gången jag hörde den.
Vet inet riktigt avd man ska säga om den totala östdominansen i årets tävling mer än att jag tycker det rä jävligt trist att det bara är massa gamla öststater som ligger i toppen (turkiet och grekland kom visserligen in på topp tio också men dom ligger ju så till att dom har mer gemensamt med östblocket än övriag europa). Man tappar liksom lite intresse när det är så.
Mitt förslag för att bryta det är att man gör om tävlingen till två semifinaler, en för västländerna och en för östländerna, och sen möts dom tio bästa plus värdlandet (totlat 21 låtar) i finalen. Kanske skulle sen abra finalländerna få rösta i finalen men det är jag något tveksam till då jag tror att det skull påverka intresset dom länder som inte tar sej till final negativt.
Väldigt skönt dock att inte Ukraina vann. Angående Serbien så var det nog en värdig vinnare ändå, den har ju varit favorit bland experter och så vidare rätt länge.

Träligast var dock att vi hamnade efter Finalnd, man kan ju bara inte komma efter Finland i esc, speciellt inte när vi gjorde det förra året. Att vi hamande där skyller jag på finnjävlarna som bara gav oss en åtta när dom fick en tolva av oss, det är ju nästan så det är skäl nog att kalla hem en ambassadör eller nått.

Nästa åpr borde vi förresten skicka Günther, ha nrä ju et koncentrat av dom som kom etta och tvåa i år. Han är rätt ful (Serbien), han är lite påhittad (Ukraina) och hans låtar är lite tyska (Ukraina). Dessutom ser frisyren lite rysk ut så då ahr vi ju täkt in årets tredjeplats också. Det kan ju inte misslyckas att skicka honom.

Hur som helst så är dte här året nästan läskigt likt 2005. För 2005 hamande Sverige dåligt i ESC och fick spela bronsmatch i hockey-vm (den förolarde vi dessutom då), i år har vi hamnat dåligt i ESC och imorgon spelar tre kronor bronsmatch i hockey-vm (hoppas likheterna slutar där och att sverige tar det där bronset).

Men sammanfattningsvis kan man säga att Sverige var bäst, alla andra var sämst och att folk i Europa inte kan något om musik.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

såja, såja...det var en mycket trevlig schlagerkväll...massor med trevlig musik framförda av europas musikerelit...det känns lite elitistiskt sättet du dömer ut Ukrainas bidrag...så många människor kan inte ha fel, när man betänker antalet röster bidraget fick i jämförelse med The Ark...placeringen talar sitt tydliga språk, The Arks låt och dess framförande var mycket sämre än Ukrainas, vilket slog an en sträng av gemensamhet hos europas alla folk...alla länders innevånare kunde känna igen den europeiska folksjälen i Ukrainas melodi, dess text och i det fantastiska framförandet, och därav den rättmätiga placeringen...Sveriges bidrag är lite att jämföra med Tre Kronors prestation tidigare under dagen, bättre än så här var inte det som visades upp av våra representanter..hoppas nu att du kan inse att du fallit för en hype beträffande The Ark och hoppas också att du kan ta till dig att folkets vilja , önskan och åsikt är större och starkare än din elitistiska, Håkan Steeniga snobbighet beträffande smak och åsikt....var en god förlorare...njut av att se Finland vinna VM-guldet i hockey och tillåt dig att stampa takten till Ukrainas silverlåt...med andra ord, äras den som äras bör...The Ark är fett av ur alla sammanhang nu, oavsett du vill det eller inte...The Ark bär nu på looser attributet.

4:47 AM  
Anonymous Anonymous said...

du har rätt nicklas, resten av europa är typ tondöva. åh jag var så arg igår! det har lagt sig lite idag dock... jag och mickis hade en plan att bomba allt öst om österrike igår, är du med?

10:49 AM  
Blogger Nicklas R said...

Urpo: Jag blir hellre kallad elitist än tvingas lyssna på Ukrainas bidrag.

Emma: Det är klart jag är med, vi måste se till att återupprätta västerlandets schlagerära

2:05 PM  

Post a Comment

<< Home