Saturday, February 21, 2009

Kvällens deltävling

Tre rätt den här veckan, det tar sej. Var ju bara Velvet om inte tog sej vidare av dom jag hade tippat. Kan dock inte säga att jag är jätteförvånad över resultatet efter att ha sett framträdandena, Rigo & Co verkade ha kul på scen och låten var småsvängig så dom kändes som att dom kunde ta en topplacering redan när man såg dom. Det som ändå skapar viss förvåning är att Mikael Rickfors hamande femma, det trodde jag verkligen inte utan jag trodde att han skulle hamna bland dom tre sista.
Efter att ha sett alla låtar trodde jag liksom fortfarande på dom fyra jag ahde tippat men att Rigo skulle kunna blanda sej i och peta ner någon av dom på femteplatsen.

Vad finns att säga om låtarna och programmet i övrigt då? Inte så himla mycket faktiskt. EMD:s låt lät som en rätt typsik låt av något pojkband på lägre nivå, Molly Sandén var en så där rätt typisk ganska trist schlagerballad som alltid går bra i tävlingen, BWO var tristare än vanligt men jag gillade ändå deras låt bättre än Molly Sandéns som dom förlorade sin duell mot, annars har jag just inget mer att säga.

En intressant grej som jag la märke till är dock vilken skillnad det är i hur man arbetar med image för Molly Sandén och Amy Diamond. Dom är i stort sett jämngamla men Amy känns mycket mer som ett barn, trots att hon är något äldre så vitt jag vet. Jag orkar inte gå in på någon djupare diskussion om det just nu men jag tycker det är intressant att se hur olika man jobbar med just image och så vidare för dom två, Molly framställs/upplevs ju som mycket mer vuxen och mogen än Amy både om man ser till låtar, klädval, hur dom är i intervjuer och så vidare. Ett ganska spännande exempel på hur man genom att på olika sätt att arbeta med image kan skapa en bild av en artist.
Det är möjligt att jag återkommer till den här diskussionen längre fram men just nu nöjer jag mej med den här korta reflektionen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home