Thursday, May 06, 2010

Tittade på rock

Bestämde mej till sist för att bege mej till Debaser och titta på rock. Närmare bestämt Bolywool och Sad Day For Puppets. Det gjorde jag helt rätt i. Bolywool åstadkom ett magnifikt oväsen, det var som en ångvält av skeva gitarrer, rundgång och ren och skär kraft. Mycket bra. Vid något tillfälle under spelningen, och då framförallt vid det avslutande manglandet av trumhinnorna som nästan fortfarande ringer i öronen (nej, jag hade inga öronproppar med mej, dom är kvar i Kalmar), tänkte jag att det påminde lite om det My Bloody Valentine gjorde på Way Out West i somras fast bra. När jag sedan lyssnar på deras inspelningar (på deras myspace) låter det inte alls så men något hände med låtarna i liveformatet, det blev mer skulle man kunna säga.
Sad Day For Puppets var också bra. Lät lite minde shoegaziga och mer larmiga live än dom göra på skiva (myspace). Även här blev det stundtals manglande av trumhinnorna om än i något mindre utsträcknign och med något mindre intensitet än Bolywool. Dom skulle kunna bli aningen bättre i hur dom rör sej på scen men det är en rätt liten anmärkning i sammanhanget, på det stora hela var det ritkigt bra.
Så mycket bättre val än att ligga och oengagerat ligga och zappa runt bland tv-kanalern i jakt på något sevärt.

Naturligtvis blev det också ett par öl under kvällen, det hör ju lite till när man är och tittar på rock på klubb. Dock ett högst begränsta antal (tre), jag ska ju faktiskt upp och arbeta imorgon och då är det ju inte så lyckat att bli full liksom.
Men det var en trevlig kväll. Att gå och titta på bra band och dricka ett par öl är ju aldrig fel. Och man måste ju passa på när man har möjlighet liksom.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home