Monday, September 20, 2010

Hjärtlöshetens triumf

Valet är över. Borgarna har vunnit. Hjärtlösheten och egoismen har triumferat. Högern har fått ett godkännande att fortsätta sparka på de som redan ligger, att fortsätta ge till de som har genom att ta från de som inte har. Det kommer bli ytterligare fyra förlorade år. Fyra år av fortsatta utförsäkringar från trygghetssystemen, fyra år av fortsatta nedskärningar i välfärden, fyra år av fortsatt eftersatt miljöpolitik. Fyra år i fortsatt riktning mot ett hårdare och kallare samhälle, bort från solidaritet och empati. Det känns tungt.
Men valresultatet är också en enfaldens och inskränkthetens triumf. Vi har nu rasister i Sveriges riksdag. Det är djupt tragiskt. De fyra år de kommer få sitta där är minst fyra år för mycket, låt oss se till att det inte blir längre än så.

Det känns tungt, surt och bittert just nu men den rödgröna kampen måste fortsätta. Kampen mot alliansen måste fortsätta. Kampen för en rödgrön valseger 2014 börjar nu. Kampen för att sparka ut Sverigedemokraterna ur riksdagen börjar nu.
Ikväll har hjärtlösheten, egoismen och enfalden triumferat. Låt det inte hända igen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home