Saturday, March 26, 2011

Barndomsmusik

Ju lägre dagen gått desto piggare känns det som man blivit. Den bakfylla man hade har klingat av och energin så där i allmänhet har återvänt. Det är väl ingen helt överraskande utveckling men ändå.
När jag diskade för en stund sedan fick jag ett infall och slog på en skiva som var en favorit när jag var liten (och då snackar vi alltså 7-10årsåldern nånting), Kenneth & The Knutters Läder, svett och dårar. Måste säga att det var inte riktigt lika lökigt som man hade väntat sej. Åtminstone om man bortser från texterna. Visserligen är det långt ifrån att vara bra men det finns ett par helt okej schlagerrefränger på skivan. Plus att det naturligtvis blir viss nostalgifaktor eftersom jag lyssnade en hel del på skivan när jag var liten, jag menar låtar som "P-nissar" (som man på den tiden tyckte var jätterolig för att det lät som penisar), "Älgjaktsrapp", "Sexmaskin", "Våga välja växel", "Unter parasollen" och "Diesel-Doris" väcker ju en hel del minnen.

Kanske borde göra det till ett projekt att lyssna igenom skivor jag gillade när jag var liten för att se vad jag tycker om dom nu. Finns en del intressanta titlar i den kategorin i cd-hyllan. Mer Kenneth & The Knutters (det var typ mina idoler när jag var liten), lite Arvingarna, Svenne Rubins, Nordman. Ja ni hör ju, inte ens jag hade god musiksmak som barn.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home