Thursday, June 06, 2013

Läsning i solen, och ett fågelbo

Visst satte jag mig på utsidan och läste Sonic när brevbäraren hade varit här med den. Mycket trevligt initiativ med 100 bästa svenska albumen-listan. Sen håller jag inte med om alla placeringar på listan och det finns ett gäng skivor jag skulle både plocka bort och lägga till om det var min lista. Men så är det ju alltid med listor. Och i ärlighetens namn vore det nog lite tråkigt att hålla med om exakt varje placering, då skulle det ju inte finnas något att diskutera.

På förmiddan tog jag även en promenad fram och tillbaka till giraffen. Ungefär halvvägs låg det ett litet fågelbo på cykelbanan. Antagligen hade det trillat ner från något träd. Kändes lite sorgligt. Tänk, här har någon lite fågel slitit hela våren med att bygga ett bo och så vips är det någon (jag misstänker kråkorna) som kommer och härjar så att boet tippas ner. Man tycker ju synd om fågeln ju.  Jag menar här håller de flesta fåglar på med den sista finputsningen på boet för att göra det riktigt mjukt med mossa och jox, och så är det någon fågel som måste börja om helt från början för att boet blivit nedrivet. Stackarn. Och tänk om det hade hunnit läggas några ägg, eller kanske rentav kläckts ungar, i boet. Då blir det ju ännu sorgligare ju, om någon kråka eller någon rovfågel eller rentav någon form av däggdjur varit där och ätit upp äggen/ungarna. Om boet trillat ner på grund av någon form av rovdjur eller rivaliserande djur är det lite ledsamt, men om det är någon människa som varit där och rivit ner boet är det dock förjävligt.

När jag var på giraffen så köpte jag hur som helst senaste numret av Filter. Det ska nog också läsas på uteplatsen vad det lider.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home