Sunday, September 15, 2013

Inga ceremonier

Blev, som sagt, inga ceremonier när jag gick in från uteplatsen idag. Men däremot spelade jag bara klassiska uteplatsskivor när jag satt där ute. Tyckte det kunde vara passande.

Imorgon har jag en hel del att göra. Jag ska tvätta exempelvis. Och så ska jag naturligtvis gå och rösta i kyrkovalet. Det sistnämnda borde alla som fortfarande är medlemmar i Svenska Kyrkan göra. Jag är definitivt inte troende, jag är mest med i kyrkan för att det innebär att man får gå och rösta en gång extra och jag tycker det är roligt att gå och rösta. Det och att jag gärna vill ha alternativet att kunna gifta mig i kyrkan om/när den dagen kommer. Men är man medlem i en organisation, oavsett hur aktiv eller passiv man är, hur mycket eller lite man än bryr sig, så tycker jag det är viktigt att ta vara på sin demokratiska rättighet och faktiskt använda sin rösträtt. Ja, jag tycker det finns sånt som är betydligt viktigare än vilka som styr på olika nivåer inom Svenska Kyrkan. Men, Svenska Kyrkan är de facto en inte helt oviktig aktör i samhället och samhällsdebatten, och då är det självklart för mig att använda min rösträtt i kyrkovalet för att i någon mån påverka vilka ställningstaganden kyrkan ska ta.

Men som sagt, har en del att göra imorrn. Så delvis därför, men mest för att jag inte har så mycket annat för mig just nu, ska jag nog gå och lägga mig. För övrigt är det rätt kallt här inne just nu.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home