Monday, April 07, 2014

Missnöje

Jävla TV3 som gått och helt utan förvarning bytt sändningstid för utmärkta Sleepy Hollow. Hatar, verkligen hatar, när tv-kanaler gör så. Det är svårartat respektlöst mot oss tittare. Böjrar man visa en serie på en viss sändningstid så får man ta mig tusan hålla fast vid den sändningstiden och inte börja flytta runt mitt i en säsong.

Upplösningen av kvalserien? Jag hade av olika skäl hoppats att Djurgården inte skulle gå upp, så jag är inte helt nöjd. Himla synd att AIK skulle gå och göra ett par mål för mycket mot Rögle. Att jag inte ville ha upp Djurgården i elitserien beror dels på att jag har en del vänner och bekanta och som håller på dem, och då är det ju kul att kunna retas lite. Men också för att det skulle reta pamparna i hockeyligan så fruktansvärt om Rögle hade gått upp istället. Att de helst vill ha upp Djurgården är ju ungefär den sämst bevarade hemligheten någonsin, så det hade varit en härlig näsknäpp att ge dem att både Djurgården och Malmö spelar allsvenskan minst en säsong till. Allra helst hade jag ju så klart sett att Djurgården hade misslyckats med att gå upp även nästa säsong. För då hade hockeymördarpamparna fått stå där med lång näsa, när det blir nästan omöjligt att gå upp och laget de helst hade velat ha upp finns i allsvenskan. Hade varit så sjukt rolig att se vad som hade hänt om Djurgården hade blivit kvar i allsvenskan men att exempelvis Bofors och Oskarshamn hade gått upp. Kalla mig konspiratorisk, men jag misstänker att reglerna för upp- och nedflyttning hade ändrats ganska fort i ett sådant scenario.
Ett tredje skäl till att jag helst hade sett att något annat lag än Djurgården gick upp är att det klart mer fördelaktigt för BIK att ha Djurgården kvar i allsvenskan. Det skapar liksom ett större intresse för serien som helhet, och en match mot DIF drar större publik än vad en match mot Rögle gör.

Men med tanke på att Rögle gjorde en misstänkt läggmatch i sista grundserieomgången och därmed gav Djurgården sista direkplatsen till kvalserien är ju slutresultatet i kvalserien rätt lustigt. Snacka om att falla på eget grepp liksom.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home