Thursday, August 21, 2014

Andra skjutsardagen

I dag skjutsade jag alltså tillbaka min farbror till stugan. Vi tog vägen över Kristinehamn och tittade på utställningen om Club Zebra. Ingen särskilt stor (tog man en ordentlig titt tog det kanske en kvart att ta sig igenom den) eller omvälvande utställning, men klart småtrevligt. Och bilderna från Sex Pistols mytomspunna spelning i Kristinehamn 1977 var så klart kul att se.

Men det gick bra att skjutsa och köra och så vidare i dag också. Finns väl inte så mycket att tillägga.

I går kom för övrigt årets första valrörelsedörrknackare och ringde på dörren. Eller ja, den första överhuvudtaget för min del då jag bott i hus där porten är låst tidigare. En socialdemokrat var det som var först ut i år. Tog artigt emot broschyren hon delade ut. Det kommer jag nog göra med de flesta partier om de kommer och knackar på. Det brukar vara det snabbaste sättet att bli av med dörrknackare oavsett om det är Jehovas eller politiska partier. Undantaget är väl om någon från sd ringer på, då skulle risken vara överhängande att jag inte orkar vara artig utan stänger igen dörren i ansiktet på vederbörande.

Dock har såna där dörrknackningar ingen som helst effekt på hur jag kommer rösta. Eftersom jag utgår ifrån ideologi, värderingar och samhällssyn/världsbild när jag tar ställning politiskt hör jag nog till dem som är rätt svåra att påverka för partierna i en valrörelse. Jag vet var jag står ideologiskt, och jag vet vilka partier som finns i de trakterna. Svårare än så är det liksom inte. Av det skälet är jag också djupt oförstående inför människor som byter parti och block hejvilt från ett val till ett annat. Att byta från V till MP eller från FP till M fattar jag, för det är ändå partier som rör sig lite i samma härader. Men att från exempelvis V till M är närmast ofattbart i min värld. Vad har du för ideologisk grund då? Har du ingen idé om hur du vill att det perfekta samhället ska se ut?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home