Wednesday, December 24, 2014

Bara att invänta morgonen

Så var dagen före julafton, eller festivus om man så vill, avklarad. En runda på stan, den sista handlingen, inslagning av de sista paketen. Ja ni vet. Klädde granen. Blev bra. Fick upp alla kulor och allt annat julgranspynt i år också. TV:s uppesittarkväll under kvällen. Växlade lite mellan SVT (Kronér) och TV4 (Bingolotto). Det spontana intrycket är att SVT:s uppesittarkväll kändes lite rappare och piggare, men att TV4:s variant hade mer känsla av julmys. Båda hade sina fördelar alltså, och det passade rätt bra att växla mellan dem. Fick för övrigt bingo på Bingolotto. Vann en lott till nyårssändningen. Så skulle det inte bli fest till nyår vet jag ju vad jag har att göra.

När uppesittarkvällarna började lida mot sitt slut: Den första skinksmörgåsen. Väldigt gott. Som alltid. Och några köttbullar. Också väldigt goda. Som alltid.

Imorgon, eller rent tekniskt senare idag, julafton. Ska bli roligt. Jag gillar julafton. Maten, paketen, det ohämmade frossandet, umgänget, pyntet. Hela paketet.

Första julen utan farfar i år. Han var visserligen inte med på firandet förra året heller, han hade blivit inlagd på sjukhus någon dag före jul, men det här är första julen han inte är i livet. Så i år kommer vi inte kunna kryssa för rutan "farfar berättar om när han var Baloo på Tempo i Söderhamn" i julbingon. Det är som det är.

Och på tal om ingenting, jäklar vad det känns som att det här året gått fort. Var det inte alldeles nyss vi firade jul senast?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home