Saturday, June 13, 2015

Tog en barrunda

Blev en liten utgång igår. Jag och en kamrat tog en lite barrunda och drack några öl och tjötade om lite allt möjligt. Det var trevligt.
 
Igår tog jag även en promenad ner till stan, och råkade komma dit precis när studentflaken åkte runt. Väldigt mycket folk som var och tittade faktiskt. Stan är ju inte större än att det är lite folkfest med flakåkningen. Slog mig hur flakgrejen förändrats sedan jag själv var där. Nu för tiden kändes flaken mer som någon sorts ambulerande dansgolv, i flera fall med rejäla ljudanläggningar. Det spelades musik, tutades i tutor. Ljudet från flaken var inte alls det klassiska skanderande vi sysslade med på vår tid, ni vet "Fy fan vad vi är bra" eller "E3B tjalalalala" och så vidare. Den enda musikanläggning vi hade var en liten bandare, som ändå inte hördes när lastbilen brummade igång. Visst är det elva år sedan, men det är ändå en ganska remarkabel förändring. Mycket mer högljutt nu för tiden. Även det här med banderoller har förändrats en del. När vi åkte hade vi klassflaggan på flaket, och that was it liksom. Till skillnad från då i stort sett alla hela sidorna av flaken fyllda med banderollermed diverse mer eller mindre (oftast mindre) fyndiga budskap. Och någon klassflagga vet jag inte om jag såg överhuvudtaget. Lite sorgligt nästan.
 
Annars kan ju en galopperande nostalgiker såsom jag själv inte bevittna dylika begivenheter utan att bli en aning sentimental. Man påminns om den där totala glädjen. Det totala här och nuet, och ruset över detta tonårstidens själva klimax. Inte utan att man kan sakna det.
 
Jag hoppas hur som helst att de som åkte runt på flaken hade roligt. Idag börjar livet för dem, och de skulle bara veta vad som väntar.
 
Den här dagen har annars varit rätt lugn. Knallade ner till morsan och farsan och plockade upp nya Sonic. Det är väl ungefär det jag gjort.
 
Slog på tv:n förut lagom för att se kungen hålla tal. Slog mig att med tanke på vilken van talare han är så är han häpnadsväckande dålig på att hålla tal. Talen i sig är väl välformulerade, men hans leverans lämnar ju en del i övrigt att önska om man säger så.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home