Wednesday, November 25, 2015

Dårdans

Igår kväll, eller kanske snarare natten till idag, gjorde jag två grejer jag inte brukar göra på nätterna. Två grejer som egentligen inte hade något samband, men som såhär snart ett dygn senare ändå tycks ha vissa kopplingar. För det första fick jag ett infall och gick ut för att se hur väl man ser in genom mitt fönster på kvällar och nätter. Väldigt väl visade det sig. Det visste jag väl i och för sig att det gjorde då jag av ohejdad vana aldrig har persiennerna nedfällda på kvällarna, men det kan nog vara bra att påminnas om ibland så man inte får för sig att exempelvis göra den andra grejen innan man fällt ner persiennerna.

Precis innan jag skulle gå och lägga mig fick jag för mig att jag skulle lyssna på ouvertyren till Ruslan & Ludmila. För er som inte hört den är det ett ganska muntert, emellanåt lite småstruttigt stycke. Typisk musik för att bli på gott humör av. Hade någon diffus tanke om att det skulle göra så jag var på gott humör när jag vaknade (funkade sådär). Hur som helst. Det slutade med att jag istället för att gå och lägga mig stod och dårdansade, i bara underkläder.

Visserligen inte första gången jag i tveksam outfit ägnat mig åt dylika aktiviteter (har bland annat spelat luftgitarr till All The Young Dudes i bar överkropp en alldeles för sen kväll när jag dessutom skulle upp tidigt morgonen efter), men det händer ju inte riktigt varje dag om man säger så. Upptäckte hur som helst att ouvertyren till Ruslan & Ludmila var alldeles utmärkt att dårdansa till. Kan nog hända att jag gör fler gånger. Fast lite mer anständigt klädd kanske.
Eller ok, det har redan hänt fler gånger. I förmiddags. I mjukisbyxor. Det är liksom svårt att låta bli om man råkar spela det stycket på hyfsad volym.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home