Saturday, February 06, 2016

En första punkt

Så, nu när det där jävla hockeyresultatet är avklarat kan vi ta något betydligt roligare. Jag blev färdig med första utkastet till min roman idag. I alla fall en månad tidigare än jag räknat med, men det har flutit på så bra sisat veckorna att jag idag kunde klistra in alla delar i samma dokument. 113948 ord blev det till slut.

Men alltså herregud, det känns overkligt att tänka på att jag faktiskt fått ihop en roman. Visst, den är inte färdig utan det kommer krävas ett gäng genomläsningar och bearbetningar och allt vad det är, men det finns en hel första version. Första etappen är i mål. Sinnesjukt. Jag blev så exalterad när jag var färdig att jag sprang ner till systembolaget och köpte en halvflaska mousserande, trots att jag egentligen borde hålla lite i pengarna för tillfället.
Nu får väl nästa steg bli att dels läsa igenom den själv, dels fundera igenom vilka jag känner som jag litar tillräckligt mycket på för att låta dem läsa och komma med synpunkter (till att börja med kanske ifall den överhuvudtaget är värd att arbeta vidare med).

Fram till jag såg slutresultatet av den där förbenade hockeymatchen har jag gått omkring i någon sorts lycklig overklighetskänsla. Även om det skulle visa sig att den är kass har jag i alla fall skrivit det, jag har fått ihop en roman med början och mitt och slut. Det är inte illa. Nu ska jag se till att gnugga och putsa och fixa så den blir så bra och gnistrande som den överhuvudtaget kan bli.


Melodifestivalen? Det var väl vad det var. Känner mig rätt oengagerad i år, och kvällens deltävling gjorde väl inte särskilt mycket för att ändra på det. En överlag rätt blek samling låtar, och allt runt omkring kändes väl också lite småslött ("skämten" i början? herregud så trötta). Gardell undantagen.

Men herregud, jag har satt en första punkt för romanen, vad är mello jämfört med det?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home