Thursday, July 28, 2016

En ganska vanlig sommardag

En förmiddag med vardagsgöromål. En eftermiddag med läsning på balkongen. Det gamla vanliga. När jag tog pauser i läsandet lätt jag tankarna och funderingarna vandra fritt. Vilket väl också får sägas vara ungefär som vanligt.

Satt bland annat och funderade på ett problem jag klurat en del på den senaste tiden och rätt som det var dök lösningen upp nästan mitt framför näsan. Sådant gillar man ju när det händer. När man ser en till synes betydelselös detalj och vips faller allt på plats. Fast med det inte sagt att man bara ska gå runt och vänta på inspiration. Inspiration och plötsliga lösningar på problem visar sig aldrig som av en händelse om du inte först lagt ner möda på att hitta dem. Eller visst, man ska aldrig säga aldrig, men det är extremt sällsynt. Snilleblixten kommer sällan från så klar himmel som många tror.

Längesedan jag såg något Seinfeld-avsnitt nu kommer jag helt utan anledning att tänka på. Det får jag se till att göra något åt. Blir det en regnig dag någon gång framöver kanske jag borde plöja ett Seinfeldmaraton.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home