Wednesday, April 26, 2017

Ljudlöst

När jag slog på tv:n för att titta på Kontrapunkt fanns det inget ljud på ettan. Det var ljud på alla andra kanaler, men inte SVT1 som naturligtvis var den kanal jag skulle titta på. Blev faktiskt en aning smågrinig då. Men jaja, ännu ett program att titta ikapp på play alltså. Skönt att den möjligheten finns.
På tal om det tittade jag ikapp Kobra om Henrik Berggren nu ikväll. Sjukt bra. Se det om ni inte gjort det.

I övrigt ingen superanmärkningsvärd dag. Det har varit det vardagliga liksom. Fick iväg en jobbansökan. En del tankar har snurrat. Efter maten var jag så pass seg att jag gick en sväng runt kvarteret för att få lite luft. Nästan som i somras när man efter dagar på balkongen eller när det blev alldeles för varmt i lägenheten på kvällen var tvungen att gå ut helt kort för en nypa luft. Undrar om det blir så den här sommaren också? Antagligen. Förutsatt att jag är kvar här då. Det är sannolikt att jag är men man vet aldrig. Skulle någon jobbansökan någonstans ge önskat resultat kan det gå fort. Fast så har jag ju tänkt länge. När jag återkom till Karlskoga efter åren i Kalmar skulle det bara bli en kort mellanlandning på vägen mot något större. Det är 3,5 år sedan nu. Går alldeles snart in på min fjärde sommar i den här lägenheten. Den som jag, när jag fick nycklarna, brukade skoja om att "vi får väl se om jag hinner flytta in överhuvudtaget". Saker och ting blev inte riktigt som det var tänkt.
Man kan ju undra hur mitt liv hade sett ut om inte Kalmarhems system för köpoäng varit kasst utan jag hade lyckats få en lägenhet där nere istället. Ganska annorlunda skulle jag tro. Bättre eller sämre? Ingen aning. Men annorlunda. Jag hade kanske varit en annan. För det är ju så, vår omgivning och våra erfarenheter formar oss vare sig vi vill eller inte. Men som sagt, det kan gå fort. När det väl händer kan det gå fort.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home