Friday, June 23, 2017

Stilla midsommar

Har varit ett synnerligen lugnt och stillsamt midsommarfirande. Det är ju oftast det nu för tiden. En släkting jag pratade i telefon med tidigare i dag sa att "midsommar är för juniorerna och familjerna". Det ligger något i det. Man festar när man är yngre, sedan börjar folk jobba skift eller skaffa familjer och festandet på midsommar tynar liksom bort.

Hur som helst var jag nere hos föräldrarna en sväng och åt lite midsommarmat och jordgubbar. Kvällen har jag sedan ägnat åt att lyssna på musik och dricka ett par glas punsch. Kan inte klaga. Punsch och (bra) musik är en tämligen trevlig kombo.
Och inatt är det NHL-draft också. Det har ju kommit att bli något av en midsommartradition att de åren det sammanfaller sitta och följa den under midsommarnatten. Åtminstone fram till att första svensk blir vald. En annan sentida tradition är att sitta uppe hyfsat sent och betrakta grannar som kommer hemvinglande, och tänka: "haha, jag kommer må fett mycket bättre än dig imorgon". Imorgon ja. Då kommer jag nog ägna mig åt de senaste åren riktigt stora midsommartradition champagne, chansons et chocolat. Dock att det i år nog egentligen bör gå under namnet cava eller prosecco, chansons et chocolat. För det är nämligen vad jag råkar ha hemma den här gången. Champagne är ju aningen för dyrt för att det ska vara helt ekonomiskt försvarbart när man inte har någon inkomst...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home