Tuesday, August 15, 2017

Häckklippning

Imorse blev jag väckt nästan okristligt tidigt av att de höll på att klippa häcken här utanför. Det var visserligen på tiden för buskarna ute på gården har växt sig galet höga under sommaren, men drygt att bli väckt. När jag frampå eftermiddagen sedan gick ut på balkongen upptäckte jag dock att jag tycker att de gjort ett halvdant jobb. Framförallt har de tagit alldeles för lite på busken precis intill min balkong. Där brukar de ta strax över nederkanten på balkongräcket (undnataget förra året då jag vill minnas att de tog på ungefär halva balkongräcket), men inte den här gången. Nu nöjde de sig uppenbarligen med att klippa i i höjd med överkanten på balkongräcket. Inte bra. Under det som återstår av den här säsongen kommer det inte göra någon skillnad, men eftersom buskarna bara klipps ner en gång om året (i augusti) och de växer med en jäkla sprutt så kommer den bli alldeles på tok för hög redan ganska tidigt nästa sommar. Nu tog de liksom inte ens i närheten av det som växt i år, och lägger vi då på ännu ett års växande så ja, ni fattar. Skulle jag springa på ordföranden i trappen får jag nog påpeka det för honom så han kan säga åt dem att komma tillbaka och göra om. Jag vill liksom inte ha den där busken s stor och så tätt inpå.
För övrigt kan jag tycka att de gott kunde ansa buskarna här ute mer än en gång om året. En rejäl nedsågning och en ansning per säsong kunde vara lagom med tanke på hur fort de växer.

Annars har dagen varit lugn och i det närmaste fri från överraskningar. Satte mig en liten stund på balkongen som sagt. Kvällen har jag ägnat åt att läsa.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home