Saturday, September 02, 2017

Händelserik kväll

Var ute i går. Väldigt rolig kväll, och en väldigt händelserik kväll. Svårt att veta exakt var jag ska börja, men man kan nog säga att det tog fart på riktigt ungefär när Red Brick skulle stänga. Jag och kompisen jag var ute med hade svept i oss det sista ur våra glas och stod i begrepp att dra på oss jackorna och vandra vidare ut i natten. Då  kommer en kille som varit där tidigare under kvällen och stundtals varit halvt om halvt småstörig tillbaka. Han hade någon halvtimme eller timme tidigare lämnat tillsammans med sitt sällskap, till personalens lättnad skulle jag tro då han var något överförfriskad och precis innan han gick varit nära att orsaka en viss ordningsstörning om man uttrycker det så, men kom alltså tillbaka. Utan sitt sällskap. Bartendern påtalade att baren var stängd, men han var påstridig och ville absolut köpa något att dricka. Så började han ta tag i bartendern (som då befann sig utanför bardisken) och var allmänt påträngande, och i alla fall jag tyckte mig se en viss begynnande hetsighet och en något hotfull närvaro. Hur som helst ledde det till att bartendern bad oss att gå bort till Woodys och hämta killens brorsa, för att han skulle kunna bistå med att få killen att gå helt enkelt. Fast vi hann bara lite drygt halvvägs, sedan hörde vi bartendern ropa efter en ordningsvakt bakom oss och en av vakterna från Woodys rusade dit. Exakt vad som hänt under den korta stunden vet jag inte, men av vad  vi förstod från det lilla vi hörde verkade det som att killen fortsatt vara påträngande och hotfull och dessutom börjat bli våldsam på allvar. Eftersom vakterna och även killens brorsa ingrep ville vi liksom inte stå där som någon sorts åskådare, utan gick vidare mot Rockbar.

När vi på vägen dit passerade busstation stod där en äldre herre som undrade om vi visste var det fanns någon taxi, för han behövde åka till akuten sade han. Självklart ringde vi efter en taxi till honom.

Väl på Rockbar sprang vi på en kille vi ibland träffar ute. Av högst oklar anledning ville han börja prata om politik och vad folk röstade på. Även en medelålders något överförfriskad rockman som hela tiden frågade om vi hade en bra kväll och tjatade om att han tyckte att sångerskan i bandet som spelat var himla snygg.

När vi på hemvägen stannade till för att köpa en fyllepizza dök det upp en kille som ville bjuda på snus och som, också han, var en smula påträngande och halvstörig.

När man bara läser det såhär kanske det inte låter så värst händelserikt, men det var mer händelserikt än vad jag nog lyckats fånga här. Och vi fick återigen tillfälle att konstatera att vi av någon anledning alltid drar till oss... intressanta personligheter när vi är ute. Det händer påfallande ofta. Måste vara något med vår utstrålning eller så.

Hur som helst har denna dag i sin tur blivit lugn. Av förklarliga skäl har jag varit en smula seg. Men tittade på några avsnitt av South Park under eftermiddagen. Tack vare bråket mellan comhem och Discovery har jag för tillfället Comedy Central istället för femman, så då kunde jag ägna ett par timmar åt South Park då de visade ett gäng avsnitt i sträck. Lustigt ändå med tanke på att det var så sent som för bara ett par dagar sedan det slog mig att det var längesedan jag tittade på South Park och det var rätt gött att ha Comedy Central när jag bodde i Kalmar.
För min del får för övrigt det där konflikten gärna fortsätta ett tag. Kanalerna jag fått som tillfällig ersättning är ju bättre än de jag brukar ha. Och den där fotbollsmatchen det tjatas om är jag ändå inte intresserad av.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home