Friday, January 19, 2018

Fyrkantiga regeltolkningar

Fick ett brev från Försäkringskassan. Tydligen hade jag råkat ansöka om ersättning för 1/12 två gånger. Nu ville de ha en förklaring på varför. Visst att de har regler att följa och det är väl bra att de går efter reglerna men alltså kom igen. När det är en dag precis vid ett månadsskifte är det ju fett jävla uppenbart att det är ett misstag. Jag visste inte ens att jag lämnat dubbel försäkran för den dagen. Antar att det har gått till så att när jag lämnade försäkran för november gjorde jag det fram till 1/12, och när jag sedan lämnade försäkran för december hade jag inte en tanke på det utan fyllde i perioden 1/12-31/12. Det kan jag nog tycka att FK kunde förstått och bara strukit den dagen utan att hålla på att skicka ut ett brev och att jag ska behöva ringa dit och informera om varför jag klickat i den dagen två gånger. Borde kanske skriva ett brev till dem om att jag godkänner att de gör så om det skulle hända igen, så har de det skriftligt.
Nu var det ju som tur var ganska lättlöst den här gången, jag behövde bara ringa och säga att det blivit ett misstag men ändå. Den där typen av fyrkantigt regelrunkande har jag svårt för. Ibland önskar man att även myndigheter kunde tänkte lite själva och emellanåt använda sitt eget omdöme.

På tal om att ringa slog jag även en signal till en arbetsgivare i eftermiddags. Just att ringa och att ta personlig kontakt med arbetsgivare är något jag har som målsättning att förbättra, och nu var det en utannonserad tjänst jag var lite nyfiken på att veta mer om så då tyckte jag att det kunde vara läge. Jag tror att det gick ganska bra, jag gjorde åtminstone inte bort mig fullkomligt. Sedan känner man ju alltid i efterhand att man kanske kunde sagt något mer/annat eller lagt upp samtalet på ett annat sätt eller så, men utifrån det ärende jag hade (att etablera en kontakt, få veta mer om tjänsten och påvisa mitt intresse) tycker jag ändå att jag åtminstone på ett ungefär fick fram det jag ville. Sedan får jag väl ta resten i de ansökningshandlingar jag skickar in.

På spåret gick helt okej ikväll för övrigt. 40 poäng. Klart godkänt med tanke på att jag bommade listan och var rätt lost på frågorna på första resmålet. Musikfrågan undantaget tog jag bara två poäng på de frågorna.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home