Thursday, January 11, 2018

Möte med mera

Hade möte med Arbetsförmedlingen idag. Det gick bra. Fick kanske inte ut exakt det jag helst hade velat (läs: att ha självständigt arbete som aktivitet en tid framöver), men det var ett bra möte och det kändes som att vi förstod varandra ganska bra. Sedan är jag, med tanke på alla skräckhistorier man hört, glad att jag har en bra arbetsförmedlare som faktiskt lyssnar och som går att resonera med. Sånt är faktiskt väldigt värdefullt.
Resultatet blev väl dock inte helt oväntat att jag kommer fortsätta med  aktivitet hos Manpower ännu en tid. I huvudsak för att jag måste ha en aktivitet för att även fortsättningsvis kunna få ersättning. Men jag fick ändå med mig en del bra grejer från mötet, och en del bra tips och råd och saker att tänka på. Kan inte gå in i detalj men ja, bra möte helt enkelt.

Sedan telefonintervju om en inte jobbrelaterad grej på eftermiddagen. En steg i en annan sorts process kan man säga. Det gick nog också ganska bra. Fast det är med det som med jobbintervjuer, man kommer alltid på snygga formuleringar och smarta saker man borde sagt i efterhand. Vad jag förstod kommer den processen dock fortsätta oavsett och jag kommer få möjlighet att komplettera om jag önskar. Ska bli spännande att se vad som händer där. Det är en bit utanför min bekvämlighetszon, särskilt som vissa frågor är sådant jag vanligtvis föredrar att till största delen hålla för mig själv men som för sammanhanget är nödvändiga att svara på, men jag tror ju på att gå utanför bekvämlighetszonen och att därigenom utvecklas genom utmaningar och erfarenheter. Men som sagt, spännande.

Övriga dagen har jag ägnat åt att läsa och lite så. Kollat på Antikrundan. Haft det ganska lugnt sådär faktiskt.

Såg förresten att BIK lånat in Olle Eriksson Ek och ska skicka iväg Frykholm på lån. Det förstår jag ärligt talat inte riktigt varför. Tycker det känns lite desperat (det är ändå back up-målvakten vi pratar om) och som att (delar av) ledningen mest vill visa handlingskraft. Är det inga superspetsnyförvärv som kliver in tycker jag nog att man borde ge spelartruppen lugn och ro att verkligen förbereda sig inför det helvetiska ödeskval som sannolikt väntar om ett par månader. Tror att det vore bäst att börja förbereda sig för det både mentalt och spelmässigt redan nu, så kan man kliva in väl förberedd i en eventuell kvalserie.
Sedan ska tilläggas att Eriksson Ek är en kille jag gärna ser på säsongslån nästa säsong (om vi klarar oss kvar...), för det är en stor talang och jag tänkte redan när han var fenomenal i tv-pucken för några år sedan att gärna skulle se honom i BIK-tröjan. Men att plocka in honom nu och skapa mer oreda i truppen än det redan är, det känns lite märkligt. Konstigt vald tidpunkt liksom. Man får, som sagt, lite en känsla  av att vissa i ledningen mest vill visa sponsorer att "titta, vi gör något".

0 Comments:

Post a Comment

<< Home