Saturday, April 21, 2018

Loppisfynd

Var på loppis i förmiddags. Gjorde en del fynd. Ett gäng skivor såklart. En signerad singel av Stålfarfar. Hubbe och hans skyffelgrupp. En inspelning med Grums musikskolas ungdomsorkester från sent 80-tal som av allt att döma är den första skiva Martin Hederos (sedermera TSOOL mm.) medverkar på. Och en del annat smått och gott. Hittade dock inget nytt till Hemmets Härold-samlingen. Överhuvudtaget var det skralt med dåliga kristna vinylsinglar. Det borde betyda att det finns någon mer än jag som köper det gamla möget.
Men det blev inte bara skivor. Fick även med mig en lite bunt med böcker och andra publikationer. Ett souvenirhäfte med vyer från Basel, om dateringen på omslaget stämmer från sent 20-tal (ställer mig iofs något tveksam till den dateringen, men ändå). En tidning utgiven till förmån för svenska litografförbundets invalidfond (den här man inte mycket om nu för tiden). En utgåva till minne av Gustav V med titeln Kung Gustaf och hans folk. Fortsatte också lite på det kungliga temat genom att köpa en bok om kronprinsparets orientresa 1934-35. Den ser jag väldigt mycket fram emot att läsa. Siktar på att bli bekantskapskretsens ledande expert på just kronprinsparets orientresa.
Därtill fick jag även med mig en tavla. Ett litet porträtt av en munk. Fick en känsla när jag hittade den att den nog hörde hemma på min köksvägg, tillsammans med porträttfotografiet av en för mig helt obekant herre jag hittade på loppis för ett par år sedan. Så nu hänger den där.

Därefter har jag precis som de senaste dagarna tillbringat större delen av dagen läsandes och drickandes vin på balkongen. Ganska angenämt om jag får säga det själv.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home