Saturday, May 19, 2018

Lungt och skönt men inte utan förtretligheter

Lugn och skön fredag på det stora hela. Fått en del gjort och en del inte gjort. Sett en film. Druckit ett glas vin. Dock ingen balkong trots synnerligen passande väder. Kände mig, konstigt nog, inte sugen bara.

Fick kallelse till möte med Arbetsförmedlingen till veckan. Oklart varför. Känns väl egentligen rätt onödigt att träffa dem nu, men är jag kallad så är jag och då har jag ju inte mycket val än att gå dit och höra vad de har på hjärtat. Fast egentligen vill jag mest skrika "lämna mig ifred, låt mig sköta mig själv". Oturligt nog råkar det dessutom vara cirka den enda dagen den här veckan som jag inte ska iväg till Manpower. Annars hade det ju kunnat ha fördelen att jag sluppit gå dit.
På tal om Manpower förresten, nu har de schemalagt aktivitet på fredag i veckan som kommer. Alltså, skit ner er. Fan heller att jag kommer offra en fredag på att gå dit. Den dagen ska jag försöka se till att övertala dem att ta bort. Det plus det helt meningslösa "veckomailet" det plötsligt kommits på ska skickas in varje fredag.
För övrigt borde AF ge fan i att skicka ut grejer på fredagseftermiddagar. Det enda de åstadkommer med det är att sabba helgkänslan.

Har sagt det förut men de där två veckorna när jag inte behövde vara på plats hos Manpower, jävlar vad underbara de var. För första gången på länge kände jag mig fri och som om jag faktiskt hade makten över min egen process, mitt eget jobbsökande och min egen tid. Tänk om Manpower och Arbetsförmedlingen kunde inse att vuxna människor faktiskt kan anförtros ansvar över sin egen tid.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home