Sunday, August 19, 2018

Långsamt guld

Var nere på flottfestivalen och tittade på Slowgold igår. Det var väldigt bra, men eftersom dagens värsta regnskur fick för sig att dyka upp just när konserten var blev det också ganska blött. Men nå, det fick det väl vara värt. Ingen sommar utan att ha stått dyblöt framför en scen antar jag. Det tråkigaste med regnet var väl egentligen att det innebar en skamligt gles publik. Nu verkade inte den detaljen förta humöret på bandet utan både de och publiken verkade ha roligt och en fin liten stund tillsammans i regnet, men visst sjutton hade de varit förtjänta av mer publik. Sedan finns såklart också fördelar med en mindre publik och dåliga vädermässiga förutsättningar, man vet ju att de som är där verkligen är där för att se just det bandet, och det blir en lite närmre kontakt mellan band och publik. I alla fall de gånger de på scenen som igår tar det med gott humör och gläds över oss som dykt upp istället för att sura över väder och publiktillströmning. Det hade varit väldigt skönt att slippa regnet, och Slowgold förtjänar mer folk än vad som dök upp men på det hela taget blev det ändå en fin och varm stund där både band och publik verkade trivas ganska bra. Mycket bra konsert. Glad att jag tog mig dit.

Sedan hörde en kompis av sig och ville dricka öl. Jag tackade självklart ja, hängde de blöta kläderna på tork och gav mig ut i natten. Vi drack öl, det blev sent, det var en kul utekväll och vi kan nöja oss med detaljer där. Imorse unnande jag mig att sova någon timme längre än vanligt.
Idag en ganska vanlig söndag. Till veckan inga superkonkreta planer, men jag ska tvätta på tisdag. Antagligen gå en sväng till Spongs någon gång i början av veckan och fylla på läshögen lite grann. Typ så.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home