Thursday, August 09, 2018

Vi är igång

Säsongens första träningsmatch idag alltså. Derby mot Örebro. Kul att vara tillbaka i hallen, och ovanligt sevärd träningsmatch. Blev inte alls så avslaget som det kan bli, utan det märktes att det fanns en del derbykänslor. Hjälpte väl också till att det var anmärkningsvärt mycket folk på läktarna för att var träningsmatch. Strax över 2600, jag har ju varit på en hel massa tävlingsmatcher med mindre publik än så. Bra intäkt för BIK där.

Själv matchen då. Tja, 2-5 tillslut. Och med tanke på hur trupperna ser ut, vilka budgetar klubbarna har och att det finns enskilda spelare i Örebro som sannolikt tjänar inte särskilt mycket mindre än vad hela BIK:s spelarbudget ligger på är det väl ungefär där resultatet ska hamna. Hade varit kul med seger såklart, men man får ta det för vad det är. Vi får slå dem när vi möts i kval framåt vårkanten istället.
Ser man till BIK så tycker jag att de överlag jobbade bra, och det var åtminstone stundtals bra intensitet (särskilt första knappa tio minuterna innan Örebro började ta över lite grann). Helt okej effektivitet sett till antal chanser och skott även om de mycket väl hade kunnat hägna dit någon mer puck, och de två mål som gjordes framåt var riktigt snygga. Klart mycket snyggare än Örebros mål (minst fyra av deras fem var riktiga dretmål). Annars behöver väl det mesta i spelet bli bättre. Och det är jag tämligen tryggt förvissad om att det också kommer bli. Hur spelet ser ut i första träningsmatchen ska man ju inte dra några som helst växlar av, och det är många träningspass kvar innan serien börjar. Men gött hur som helst att det kört igång.

För övrigt gulligt att Örebrofansen firade som att de vunnit SM-guld snarare än en träningsmatch mot en på pappret klart underlägsen motståndare. En gång lillebror, alltid lillebror.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home