Thursday, January 30, 2020

Produktiva dagar

På det stora hela har jag haft en rätt lugn dag idag. Annars måste jag säga att jag sedan internet kom tillbaka något sånär (för tillfället finns ingen anslutning just när jag slår på datorn, men hopar igång efter sådär 5-10 minuter, bättre än inget åtminstone) har jag haft ett par riktigt produktiva dagar. Fått iväg ett helt gäng jobbansökningar, skrivit en del på mitt skrivprojekt och en del annat smått och gott. Börjat leka med en tanke som jag visserligen haft med i bakhuvudet rätt länge men först nu kommit på att det nog kan vara dags att realisera. Eller i alla fall undersöka möjligheterna till att realisera. Får återkomma om det.
Fick förresten veta i dag att från och med måndag är jag förlängd på stöd och matchning, vilket i praktiken innebär att jag måste vara där en gång till per vecka. det är jag inte skitsugen på, särskilt inte som att den där tredje gången per vecka är på måndagsmorgnar, men det är väl som det är. Sedan kan jag tycka att hela upplägget med att man "får" mer tid på plats när man blir förlängd är lite feltänkt. Just tiden på plats, det ger liksom inte skitmycket. Blir det mer tid blir det snarare kontraproduktivt i så måtto att man börjar uppleva det som ett tvång eller slöseri med tid man bara sitter av för sakens skull. Fast det är mycket som är bakvänt med såväl arbetsförmedlingen som arbetsmarknadspolitiken i stort. Ta bara den lilla knixighet jag hamnat i att om du inte är kvalificerad för ersättning från a-kassa kan du få aktivitetsstöd i max 450 dagar, sedan är det slut. Alltså, hur har de tänkt där? Det är ju om man inte har a-kassa som man är i behov av aktivitetsstöd. Så dumt.
Det är hur som helst det som sedan i somras drabbat mig. Jag fick min sista utbetalning i juli, och sedan dess har jag inte haft någon ersättning alls. Det har gått bra än så länge. Jag har kunnat leva på de pengar jag hade på kontot, med ett och annat tillskott i samband med födelsedag, namnsdag, jul och så vidare. Nu börjar det dock knipa lite lätt, och några andra möjligheter till ersättning finns inte heller. På sätt och vis har jag, min vana trogen kan man nästan säga, hamnat lite mellan stolarna. Det får väl lösa sig på något sätt, men jag skulle verkligen behöva få in lite cash ganska fort.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home