Tuesday, January 14, 2020

En regnig tisdag i januari

Såg att Aagård får lämna AB:s kultursida. Inte utan att man börjar bli orolig vad det egentligen är som händer där. Nu har på kort tid både Linderborg och Aagård lämnat, vilka båda två utgjort något så för sin position unikt som röster som vridit och vänt på perspektiven och vågat gå sina egna vägar. Det har inte alltid blivit rätt, men alltid intressant. De har utgjort en motvikt mot det invanda och den småputtrigt liberala världsbilden som är så befäst i mycket annan rapportering. Att människor byter jobb eller får nya uppgifter är förvisso inget anmärkningsvärt, men däremot är det en smula anmärkningsvärt att AB:s ledning valt att ersätta Linderborg med någon som visserligen har en god journalistisk och publicistisk bakgrund men som inte har någon som helst bakgrund inom kultursfären eller kulturjournalistiken är det. Särskilt som Pettersson är mer av en typisk storstadssosse än den tydligt radikala röst AB kultur har gjort sig känd för och ska vara. Risken finns att kultursidan kommer bli betydligt tråkigare och inrättad i ledet. Det vore en förlust.

Min dag i övrigt har varit rätt vanlig. Skulle ha tagit in ljusslingan, men det har regnat i stort sett hela dagen så jag bestämde mig för att ta det imorgon istället. Släckt har den ju dock självklart varit. Den principen ruckar man inte på. Men jag har väl typ läst lite grann, tvättat håret. Under kvällen tittade jag ikapp auditionavsnitten av Sveriges mästerkock från förra veckan. Den här tjejen som hade något filmjobb och bodde i kollektiv, alltså... där hade jag nog på allvar övervägt superlike om hon hade dykt upp på Tinder. Blev nog lite lätt förälskad där.
Med idéerna till skrivprojektet har jag väl kört fast en aning. Hittar inte riktigt kopplingarna och pusselbitarna för att kunna sätta ihop det jag har till en historia. Mycket kommer nog ge sig när jag väl börjar skriva, det bruka ju liksom utkristallisera sig längs vägen vad det egentligen är för berättelse man berättar, men just nu är allt betydligt mer vagt än vad jag vill att det ska vara för att kunna börja. Jag har märkt att jag skriver mycket bättre om jag har någon sorts karta att utgå ifrån, och det är den jag försöker hitta eller rita upp för tillfället.

Imorgon är det en tidig morgon igen. Förstår inte hur vi kunnat lägga oss till med en morgonnorm i samhället när det är så outsägligt vidrigt att kliva upp tidigt.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home