Wednesday, January 15, 2020

Seger! (men ändå lite tjurig)

Bofors - Västerås 5-4 förl. (2-2, 1-0, 1-2, 1-0)

Vi vann och det är skönt, ändå känner jag mig rätt grinig såhär eter matchen. Delvis för att det känns som att vi förlorar en poäng. Det borde verkligen blivit tre, och när Foppa pangade in 4-2 tidigt i tredje kändes det verkligen som att det skulle bli det. Då kommer vi till det jag verkligen blir grinig över. Ett par riktigt dåliga domaringripanden som är det som ger Västerås den där poängen de inte var förtjänta av. Femma och matchstraffet på Högga är väl vad det är och inte mycket att säga om, även om jag av den repris som visades på jumbotronen att döma inte håller med om bedömningen att det är en match penalty (=automatisk avstängning). Mer en olycklig situation än en jätteful smäll. Nåväl, det är det som sker efter den smällen som retar upp mig. Hur Västerås 53:a, denna styggelse till hockeyspelare, inte fick gå ut i duschen för sitt våldsamma överfall på Wennlund (som ju dessutom var "fel" spelare att hoppa på) övergår mitt förstånd. Det om något borde rendera anmälning till disciplinnämnden och någon matchs vila. Att dessutom Wennlund, som blev brutalt påhoppad och knappt ens slog tillbaka, åkte ut på en tvåa för roughing. Det är sanslöst. Dags för Wolmer att gå i pension. Så sjukt dålig bedömning av den situationen. Där skulle 53:an, som jag avskyr så mycket att jag vägrar att ens ta hans namn i min mun, ha spelat färdigt för matchen. Naturligtvis gör sedan Västerås 4-3 i sitt, kom ihåg: felaktiga, power play. Och sedan 4-4 några minuter senare efter att BIK åkt på en extremt billig trippingutvisning. Sådant gör mig grinig.
Överlag upplevde jag annars som ett jävligt grinigt, gnälligt och smutsigt spelade lag. Skitförening.

Nåväl, låt oss gå över till det positiva. Foppas hattrick. Särskilt den där bomben till skott som innebar 4-2. Den kommer sitta kvar på näthinnan ett tag. Tycker också att Linus Karlsson stod för en fin debut i BIK-tröjan. En assist redan i första bytet, och så en till på det avgörande målet i förlängningen. Känns som det lovar gott för fortsättningen. Det där första målet förresten, jäklar i havet vilken go' dragning Kokkonen gjorde där. Och Liljas prestation när han vann pucken bakom mål och fick fram den till Foppa som satte tvåan, grymt starkt!
I defensiven finns väl en del att få ordning på dock. Ett par av målen kom efter svagt försvarsspel, varav ett av dem var en riktigt dålig insats av en av backarna. Och precis som vi haft hela säsongen har vi svårt när motståndarna får långa anfall och tryck i zon. Då känns det inte sällan lite stressat och virrigt. Men men, nu vann vi och även om vi borde haft en poäng till får vi vara glada för det. Det har ju trots allt blivit några förluster på raken inför den här matchen så det var skönt och viktigt att bryta den negativa trenden. Nu är det vara att ta med sig det som var bra idag, fila lite på de mindre bra bitarna under träningarna torsdag och fredag och sedan gå ut och köra över Karlskrona på lördag.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home